ΕΛ.ΑΣ.: Δεκάδες συλλήψεις και καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε ένα 24ωρο

 Νάναι οι κινητοποιήσεις των φεμινιστικών οργανώσεων που στηρίζουν τις γυναίκες θύματα και καταγγέλουν την αστυνομία νάναι το κίνημα #metoo ότι και νάναι ο κρατικός μηχανισμός ΞΥΠΝΗΣΕ! και ξαφνικά ανακαλύπτει το κοινό μυστικό!
ΕΛ.ΑΣ.: Δεκάδες συλλήψεις και καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε ένα 24ωρο

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Αστυνομικοί των αρμόδιων υπηρεσιών προχώρησαν στη σύλληψη 14 ατόμων για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο τελευταίο 24ωρο. Στο ίδιο διάστημα, οι αρμόδιες αρχές κατέγραψαν 30 σχετικές καταγγελίες.

Οι αριθμοί αυτοί είναι ενδεικτικοί της σοβαρότητας του προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας όπου σε διάστημα λίγων μηνών είχαμε έξι περιπτώσεις γυναικοκτονίας.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν 14 άτομα για παραβάσεις, μεταξύ άλλων, της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας».

Επίσης επισημαίνει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, πως η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

«Η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αυτή η ανακοίνωση έρχεται μετά τη φρικτή δολοφονία μιας 32χρονης γυναίκας στη Δάφνη από τον σύντροφό της, υπόθεση για την οποία  ελεγχονται από τις εισαγγελικές αρχές από δύο αστυνομικούς . Είχαν κληθεί επωνύμως από γειτόνισσα στις 11 Ιουλίου να παρέμβουν πριν από το έγκλημα, αλλά φέρονται ότι ενώ πήγαν με το περιπολικό στην πολυκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι και δεν έκαναν τίποτα. Ο εισαγγελέας θα ελέγξει τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν ποινικές ευθύνες για τη δολοφονία της γυναίκας.

Πηγή : https://www.efsyn.gr/ellada/astynomiko/304836_elas-dekades-syllipseis-kai-kataggelies-gia-endooikogeneiaki-bia-se-ena