Αφγανιστάν – Δείτε Ταλιμπάν να «εξαφανίζουν» γυναίκες βάφοντας διαφημιστικές αφίσες στην Καμπούλ

 Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Ένα νέο, ακόμα πιο τρομακτικό σενάριο γράφεται αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν, με την προέλαση των φονταμενταλιστικών δυνάμεων και την διαφαινόμενη κατάργηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος. Οι γυναίκες και τα δικαιώματά τους τώρα, όπως και σ’ όλη την ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, είναι στο στόχαστρο, όπως μας δείχνει και το δημοσίευμα. Απαιτείται η ελληνική κυβέρνηση και όλες οι κυβερνήσεις να δώσουν άσυλο σε φυγάδες που εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλοι αριθμοί. Ήδη έχουν βγει κάποιες ανακοινώσεις από δυτικές κυβερνήσεις, των ΗΠΑ, Καναδά και της Αλβανίας, αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, που αναφέρονται στο θέμα των φυγάδων, αλλά εστιάζουν σ’ αυτούς και αυτές που συνεργάστηκαν με τα στρατεύματα που αποχωρούν. Τια τους άλλους και τις άλλες τίποτα, προς το παρόν. Αναμένουμε και από τη δική μας κυβέρνηση να δηλώσει την προθυμία της να δεχθεί πρόσφυγες. Σ.Β.

 Στον σκοταδισμό και την τρομερή καταπίεση των γυναικών επιστρέφει το Αφγανιστάν, με την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία. Απίστευτο βίντεο με Ταλιμπάν να «εξαφανίζουν» γυναίκες από διαφημιστικές αφίσες στους δρόμους της Καμπούλ

Αφγανιστάν – Δείτε Ταλιμπάν να «εξαφανίζουν» γυναίκες βάφοντας διαφημιστικές αφίσες στην Καμπούλ

Ποια ήταν μία από τις πρώτες «έγνοιες» των Ταλιμπάν, με το που κατέλαβαν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ;

Φρόντισαν να βάψουν διαφημιστικές αφίσες στους δρόμους, που εμφάνιζαν γυναίκες, προκειμένου να κρύψουν τα πρόσωπά τους και όχι μόνο.

Επιβεβαίωσαν, έτσι, για μία ακόμη φορά, αυτό που όλοι φοβούνται ότι θα συμβεί, εάν οι ακραίοι ισλαμιστές βρεθούν και επίσημα στο «τιμόνι» της χώρας – την επιστροφή στις σκοτεινές μέρες της τρομακτικής καταπίεσης των γυναικών.

Δείτε στο βίντεο, του μεγαλύτερου καναλιού της Ινδίας, που ακολουθεί, Ταλιμπάν να βάφει πόστερ με γυναίκες:

Πηγή: https://www.in.gr/2021/08/16/world/afganistan-deite-talimpan-na-eksafanizoun-gynaikes-vafontas-diafimistikes-afises-stin-kampoul/?