Βραβείο για το “Πίσω στη Ζωή” στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards 2021

Το ντοκιμαντέρ “Πίσω στη Ζωή” της FemArtAct με την υποστήριξη του Μωβ και της Yoga For Good τιμήθηκε με το Βραβείο Νίκος Κούνδουρος στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards 2021!

Η Αλεξία Τσούνη, σκηνοθέτρια, ευχαρίστησε θερμά το Φεστιβάλ για την τιμή αυτή, για την εξαιρετική διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία. Σημείωσε ότι το ντοκιμαντέρ αυτό είναι συλλογικό έργο της φεμινιστικής ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης ευάλωτων ομάδων FemArtAct, με την υποστήριξη του Μωβ και της Yoga for Good. Είναι η αληθινή ιστορία μιας βασανισμένης γυναίκας με αίσιο τέλος. Μετά από χρόνια βαριάς κακοποίησης η γυναίκα αυτή κατάφερε να σωθεί με τη βοήθεια μιας άλλης γυναίκας και της οικογένειάς της, με την στήριξη του Μωβ και του Ελληνικου Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Έτσι λοιπόν με αλληλεγγύη όλες και όλοι μπορούμε να φέρουμε πίσω στη ζωή κάθε κακοποιημένη γυναίκα!

Ο Κώστας Δουβής, βοηθός σκηνοθέτριας, τόνισε ότι το βραβείο αυτό ανήκει στη νεαρή κοπέλα που αποτέλεσε την έμπνευση για να γυριστεί το ντοκιμαντέρ αυτό. Και σε κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για το δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία, στην αξιοπρέπεια. Για ένα καλύτερο αύριο σε έναν καλύτερο κόσμο!

Οι online προβολές συνεχίζονται ως τις 21 Αυγούστου 2021: www.festivalierapetra.gr