Πακιστάν: Έρευνα για ομαδική σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα από 400 άνδρες

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Η αστυνομία της Λαχόρης ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε νεαρή γυναίκα σε πάρκο της πόλης από 300 έως 400 άνδρες. Η επίθεση, στην οποία όλοι αυτοί οι άνδρες εμφανίζονται να προσπαθούν να αγγίξουν με πρόστυχο τρόπο ή να τη βιάσουν, έγινε γνωστή μέσα από βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Τα βίντεο διακινήθηκαν ευρέως στο διαδίκτυο και όπως δήλωσε η ίδια η κοπέλα, το πλήθος την τραβούσε από παντού, σε σημείο να σκιστούν τα ρούχα της. Την πέταξαν στον αέρα και της φέρθηκαν με βιαιότητα. Επίσης, της έκλεψαν το τηλέφωνο, τα κοσμήματα και τα χρήματά της.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή και φρίκη στο Πακιστάν, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών της χώρας, Φαουάντ Τσόντρι, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συλλήψεις καθώς κάποιοι από τους δράστες αναγνωρίστηκαν μέσα από τα βίντεο.

Πολιτικοί, διασημότητες, ακτιβιστές και η Διεθνής Αμνηστία και πολλοί πολίτες αντέδρασαν ζητώντας την τιμωρία των δραστών.

Το Πακιστάν θεωρείται η έκτη περισσότερο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τις γυναίκες, σύμφωνα με το Ίδρυμα Thomson Reuters, ενώ σύμφωνα με την οργάνωση «Πόλεμος ενάντια στους Βιασμούς» που έχει έδρα το Καράτσι, ποσοστό μικρότερο του 3% των βιασμών οδηγούν σε καταδίκη των δραστών.

Άλλωστε, οργή έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Ιμράν Καν, ο οποίος απέδωσε τους βιασμούς στον τρόπο που οι γυναίκες ντύνονται και συμπεριφέρονται, με τις οργανώσεις για τα δικαιώματα να επισημαίνουν ότι αντικατοπτρίζουν «την κουλτούρα σεξισμού και μισογυνισμού» στη χώρα.

Οι γυναίκες του Πακιστάν που αγωνίζονται ενάντια στην πατριαρχία και τη βία, υφίστανται συχνά επιθέσεις και κακοποιητικές συμπεριφορές, ενώ βρίσκονται τακτικά αντιμέτωπες με προπηλακισμούς και κατηγορίες για βλασφημία και χυδαιότητα.

Πηγή : https://www.efsyn.gr/kosmos/asia/eirinikos/307009_pakistan-ereyna-gia-omadiki-sexoyaliki-epithesi-se-gynaika-apo-400