Ινδία : κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού θα πλένει τα ρούχα 2.000 γυναικών για έξι μήνες

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Μια πρωτότυπη ποινή επιβλήθηκε σε άνδρα στην Ινδία, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού.

Ο Λάλαν Κουμάρ, 20 ετών, διατάχθηκε να πλύνει και να σιδερώσει τα ρούχα και των 2.000 γυναικών στο χωριό Majhor στην πολιτεία Bihar, όπου διαμένει, για έξι ολόκληρους μήνες ως εγγύηση.

Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη (22/9) και αφορά στο σύνολο των γυναικών της κοινότητας. Ο άνδρας, μάλιστα, θα πρέπει να αγοράσει το απορρυπαντικό και όλα τα είδη που απαιτούνται για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών πλυντηρίου.

Ο Κουμάρ, η δουλειά του οποίου είναι να πλένει ρούχα, συνελήφθη τον Απρίλιο με κατηγορίες, όπως απόπειρα βιασμού, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο Σαντός Κουμάρ Σινγκ, αστυνομικός στην περιοχή Μαντχουμπάνι της Μπιχάρ.

Ο νεαρός κατηγορούμενος, θα χρειαστεί να πληρώσει και εγγύηση στο πλαίσιο της συμφωνίας να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η δικάσιμος.

Ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο κατηγορούμενος είναι έτοιμος να κάνει «κοινωφελή εργασία που σχετίζεται με το επάγγελμά του» προκειμένου να δείξει τον σεβασμό του προς τις γυναίκες.

Ικανοποίηση από τις γυναίκες

«Όλες οι γυναίκες στο χωριό είναι ευχαριστημένες με την απόφαση του δικαστηρίου», υποστήριξε η Νασίμα Κατούν, πρόεδρος του συμβουλίου του χωριού.

Η ίδια, που είναι ένα από τα άτομα που θα παρακολουθούν τον Κουμάρ, ανέφερε επίσης το εξής: «Είναι ιστορικό. Θα προωθήσει τον σεβασμό για τις γυναίκες και θα βοηθήσει στην προστασία της αξιοπρέπειάς τους».

Γυναίκες από το συγκεκριμένο χωριό είπαν πως η δικαστική εντολή έχει ήδη θετικό αντίκτυπο, καθιστώντας το έγκλημα κατά των γυναικών θέμα συζήτησης στην κοινότητά τους.

«Είναι ένα εντυπωσιακό βήμα και μια διαφορικού είδους τιμωρία που στέλνει το μήνυμα στην κοινωνία», δήλωσε η Αντζούμ Πέργουιν.

Πηγή : https://tvxs.gr/news/kosmos/india-katigoroymenos-gia-apopeira-biasmoy-tha-plenei-ta-royxa-2000-gynaikon-gia-eksi-min