Και πάλι για την μικρομάνα γιατρό που της αρνούνται το διορισμό

Βάλαμε χθες στο Μωβ την απίστευτη είδηση ότι αρνούνται τον διορισμό σε γιατρίνα με δύο μικρά παιδιά, γιατί… έχει δύο μικρά παιδιά. Σήμερα το εμπεριστατωμένο και καυστικό σχόλιο της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου στη σελίδα της στο fb.

Αλιεύει και προλογίζει η Σίσσυ Βωβού

Έκατσα και παρακολούθησα το βίντεο από την πρωινή εκπομπή του OPEN για το θέμα της γιατρού της οποίας απέρριψαν τον διορισμό στο ΕΣΥ καθώς, παρ’ ότι ήταν αξιόλογη επιστημόνισσα, είχε την ατυχία να είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών και ως εκ τούτου κρίθηκε ακατάλληλη για την θέση.

Η συζήτηση άνοιξε με τον γ.γ της ΟΕΝΓΕ κ. Παπανικολάου, ο οποίος φώτισε την υπόθεση αυτή από την πρώτη στιγμή. Η ίδια η γιατρός έκανε τηλεφωνική παρέμβαση. Και χρειάστηκε να πει ότι στους 2 μήνες από τη γέννηση του παιδιού της επέστρεψε στη δουλειά με θήλαστρο για να αντλεί γάλα. Ότι επιστρέφει από εφημερίες και παίρνει depon για να συνέλθει και να μπορέσει να διαβάσει τα παιδιά της, να μαγειρέψει, να λειτουργήσει. Είπε ότι αυτό που περιγράφει δεν αφορά μόνο την ίδια αλλά όλες τις γιατρούς. Πήρε τον λόγο η κ. Λινού η οποία βρισκόταν στο πάνελ.
Θυμήθηκε κι εκείνη το μακρινό 1982 όταν επέστρεψε από την Αμερική με τρία παιδιά, το ένα εκ των οποίων ήταν «σε αυτή την κατάσταση, με το θήλαστρο, μικρότερο από ενός μηνός» . Θυμήθηκε να την ειρωνεύονται και να την χλευάζουν και να της λένε ότι η μητρότητα δεν συνάδει με την επιστημοσύνη και την καριέρα την επιστημονική. «Αλλά τα κατάφερα» είπε.

Και μου έκατσε στον λαιμό. Μαζί με εκείνο το «ηρωίδα» που απηύθυνε στη συνάδελφό της στην αρχή της τοποθέτησής της.

Αυτό που πρέπει να σας δίνουμε αναφορά για το πόσο «ηρωικά» τα καταφέρνουμε όσες έχουμε παιδιά μπας και μας πάρετε στα σοβαρά και μας ψιλοαναγνωρίσετε ως (περίπου) επαγγελματίες για να μπορέσουμε κι εμείς να αναφωνήσουμε ίσως κάποτε ένα «αλλά τα κατάφερα!», μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω πόσο με εξοργίζει.

Ο κ. Παπανικόλάου μετά την παρέμβαση της κ. Λινού, είπε «μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω». Όχι, αυτό δεν αληθεύει. Δεν φύγαμε ποτέ από αυτό που περιέγραψε η κ. Λινού. Ποτέ δεν πάψαμε να νιώθουμε ότι πρέπει να σας περιγράφουμε τους ηρωισμούς μας μπας και μας πάρετε στα σοβαρά. Ποτέ δεν έπαψαν να θεωρούνται «περίπου επαγγελματίες» όσες έχουν μικρά παιδιά. Και ποτέ αυτό δεν ίσχυσε για άντρες που έχουν μικρά παιδιά. Και ούτε θα ισχύσει.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα μπορεί να πάρει πίσω το κωλόχαρτο που απέστειλε στη γιατρό. Σε λίγη ώρα από τώρα είναι πιθανότατο να δούμε στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ακόμα κι ότι αυτό έγινε «με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού». Και να γίνει (που το εύχομαι μόνο για την ίδια την γιατρό που υφίσταται επί τόσους μήνες αυτόν τον εξευτελισμό) θα είναι (ακόμα) μια υποκρισία.

Γιατί την ίδια ώρα μία άλλη γιατρός, μια άλλη ιδιωτική υπάλληλος, μια άλλη δημοσιογράφος, μια άλλη καθαρίστρια θα κρύβεται στις τουαλέτες ενός νοσοκομείου, ενός γραφείου, μιας εφημερίδας για να αρμεχτεί. Στη ζούλα, στα μουλωχτά. Μην την πουν και αντιεπαγγελματία. Στον διάολο να πάτε. Ή καλύτερα: στον διάολο να σας στείλουμε.

(Βάζω τον λινκ σε σχόλιο. Στο τέλος η Λινού βουρκώνει και προσπαθεί να το κρύψει πίνοντας καφέ. Βλέπετε λειτουργούμε πολύ με το συναίσθημα και λιγότερο με την λογική. Γι’ αυτό και βράζουμε. Και γι’ αυτό θα έρθει η ώρα που θα σας πάρει ο διάολος.) Το λινκ: https://youtu.be/dNkMlRBlPqE