Strong Me: Κίνημα για την πρόληψη & καταπολέμηση της έμφυλης βίας

Αλιεύει η Κατερίνα Πράπα

Ένα διήμερο Φεστιβάλ που μας αφορά όλες. Και όλους.

«Strong me» για την πρόληψη & καταπολέμηση της έμφυλης βίας: Ένα πρωτοποριακό κίνημα για την ενδυνάμωση της γυναίκας, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (9&10/10).

Στις 9 & 10 Οκτωβρίου το υπερσύγχρονο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί το κίνημα «Strong me» για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – ένα πρωτοποριακό, φεμινιστικό, αλλά κυρίως ανθρωπιστικό κίνημα που στοχεύει στην ενδυνάμωση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία και την οικογένεια. Για πρώτη φορά, 21 φορείς υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ), του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδων (ΚΕΔΕ), ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα Φεστιβάλ που θα ενημερώσει, θα αφυπνίσει και θα κινητοποιήσει το κοινό απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Η οποία βία κατά των γυναικών δυστυχώς παίρνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις στις λεγόμενες πολιτισμένες χώρες όπως και στην Ελλάδα, μετά από δύο λοκντάουν λόγω πανδημίας και κάτω από δύσκολες συνθήκες, διεθνώς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το «διεθνώς» αλλά έχουμε την ελπίδα ότι κάτι ίσως να γίνει για την πατρίδα μας… ή τουλάχιστον έχουμε την πρόθεση να το προσπαθήσουμε.

Ο φόβος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στις ανθρώπινες σχέσεις, ερωτικές, φιλικές ή επαγγελματικές. Κι όμως δεκάδες γυναίκες ζούνε με το φόβο, του ίδιου τους του συντρόφου, αλλά και (πέρα από τις σχέσεις) με τον φόβο του τυχαίου, το φαινόμενο που αποκαλείται «random violence», «βία χωρίς αιτιολογία» – οι γυναίκες είναι τα μεγάλα θύματα της εγκληματικότητας, της βίας και της επιθετικότητας σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην σημερινή Ελλάδα. Στη διάρκεια του διήμερου, μαζί με ανθρώπους του Πολιτισμού, των Τεχνών και του Αθλητισμού θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μετατρέψουμε τον φόβο σε κινητήριο δύναμη! Κι αυτό ενώ περνάμε ωραία, παρακολουθώντας συναυλίες και συμμετέχοντας σε πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ομιλίες, εργαστήρια ή καλλιτεχνικές δράσεις, με παιδιά ή άνευ, ανάλογα με τα κέφια μας.

«Strong me» για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας

Σάββατο 9/10, 20.00
Τελετή Έναρξης Φεστιβάλ

Κυριακή 10/10, 20.30
Συναυλία με τις: Πέννυ Μπαλτατζή, Ασπασία Θεοφίλου, Guest Τζώρτζια Κεφαλά

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ για το διήμερο περιλαμβάνει:

Ανοικτές Ομιλίες με το κοινό και Διαδραστικά Εργαστήρια
Αθλητικές Δραστηριότητες (Kangoo jumps – Pilates)
Έκθεση Τεχνών: (Καίτη Αναστασάκη -Κεραμίστρια, Selin – Εικαστικός, Έφη Πολίτη Ψωινού- Εικαστικός, Νίκη Ρουμπάνη Εικαστικός – Προεδρος Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης και Χειροποίητες Κούκλες Γυναικών που “έσπασαν” τον κύκλο της κακοποίησης από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης)
Και για τις μικρές μας φίλες & φίλους: Baby zumba, Παιδικό εργαστήρι “Το Σπίτι των Ελεύθερων Συναισθημάτων”

Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/life/urban-culture/athens/730717-strong-me-kinima-gia-tin-prolipsi-katapolemisi-tis-emfylis-vias?fbclid=IwAR1kEgHNpqyT_8s9Jb2of-43NlcrdiTUPgcoam8SOFct-xOa8wyrhJx6G3k

5/10/2021