Φύσσα –Λεπενιώτη οι εμβληματικές γυναίκες της δίκης της Χρυσής Αυγής

Γράφει η Βέρα Σιατερλή

Μαρία Λεπενιώτη – Μάγδα Φύσσα, οι εμβληματικές γυναίκες της διαβόητης δίκης της Χρυσής Αυγής που σφράγισαν το λυτρωτικό αποτέλεσμα. Η πρώτη με την θρυλική ετυμηγορία καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και η δεύτερη με την συγκλονιστική κραυγή: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου» ενώ το πλήθος ανταπαντούσε και στις δύο «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Η Μαρία Λεπενιώτη είναι Ελληνίδα αεροπαγίτης, πρόεδρος εφετών και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η άριστη νομικός –καθ’ ομολογία του νομικού κόσμου- κατάφερε να χειρισθεί με απόλυτη ισορροπία την υπόθεση, σήκωσε το βάρος μιας διαδικασίας που κράτησε πεντέμισι χρόνια και κατόρθωσε να εκτονώσει τις εντάσεις στις δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της δίκης.

 

Η Μάγδα Φύσσα η τραγική μάνα – σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα αναφέρει ένα χρόνο πριν στη LiFO «βλέποντας τη στάση της προέδρου, ένιωθα ότι θα μείνει ανεπηρέαστη και, πράγματι, ήταν από τις σπάνιες φορές που πρόεδρος δικαστηρίου κράτησε μια τέτοια γενναία στάση σε μια τόσο κρίσιμη δίκη. Πίστεψα πολύ στην κ. Μαρία Λεπενιώτη και οφείλω να το πω».

Η ιστορική και ομόφωνη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. απόφαση για την Ελλάδα ένα χρόνο μετά μας βρίσκει με επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από φασιστικές ομάδες κρούσης και με την κυβέρνηση να εξισώνει και να αποσπασματοποιεί,  κατά  το δόγμα Δένδια.

Έχει προηγηθεί η ακύρωση  της παρασημοφόρησης του διασώστη Αποστολόπουλος το καλοκαίρι από την ΠτΔ την οποία «ανακοίνωσε» με ανάρτηση ο Κ. Μπογδάνος!!!

Η Μάγδα Φύσσα μετά αυτή την ακύρωση αρνήθηκε να παρευρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στη γιορτή για την 47η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.  Ο κόλαφος της τραγικής μάνας σε όσους νομιμοποίησαν σαν σημαντικό παράγοντα της δημόσιας ζωής μας, αυτόν που καθόρισε ότι έπρεπε να αποκλειστεί ό διασώστης Ιάσωνας Αποστολόπουλος  σε μια καθιερωμένη συστημική εκδήλωση «δεδικαίωται». Η διαγραφή Μπογδάνου  το καταδικνείει.

«Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό επειδή μπήκε φυλακή η Χρυσή Αυγή Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν», είχε πει η Μάγδα Φύσσα στην ΕΡΤ. Οι 500.000 ψηφοφόροι της είναι εκεί έξω είχε προβλέψει ως νέα Κασσάνδρα.