Σεξουαλική παρενόχληση / Αναγκάστηκε σε παραίτηση γαλάζιος διοικητής νοσοκομείου

Αλιεύει η  Βέρα Σιατερλή

Την παραίτησή του αναγκάστηκε να υποβάλει ο «γαλάζιος» διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Κούτρας μετά την καταγγελία υποδιευθύντριας, του νοσοκομείου, για σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο.

Πριν από μερικές ημέρες η υποδιευθύντρια του νοσοκομείου βγήκε αναστατωμένη από το γραφείο του διοικητή και φωνάζοντας. Η ίδια δήλωσε σε όσους υπάλληλους του νοσοκομείου βρίσκονταν έξω από το γραφείο ότι θα παραιτηθεί.

Στη συνέχεια, η υποδιευθύντρια συνέταξε έγγραφη καταγγελία εις βάρος του «γαλάζιου» διοικητή, η οποία αρχικά έφτασε στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια και στη συνέχεια στο γραφείο του υπουργού Υγείας. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η παραίτηση του διοικητή ο οποίος επιφυλάχθηκε να κινηθεί δικαστικά κατά της υποδιευθύντριας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον εν λόγω διοικητή η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) είχε εκδώσει στο παρελθόν ανακοίνωση κατηγορώντας τον για «απαράδεκτες και επικίνδυνες ενέργειες» όπως επίσης και για «αυταρχική και επιθετική συμπεριφορά» η οποία δημιουργεί «κλίμα τρομοκρατίας και αντιπαλότητας στους εργαζόμενους».

Η αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη υπενθυμίζει ένα παλαιότερο περιστατικό στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα υπόθεση μη λειτουργίας της ηλεκτρικής γεννήτριας μετά τη διακοπή του ρεύματος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σήμερα ο διοικητής απομακρύνεται για άλλο λόγο (σεξουαλική παρενόχληση), αλλά το ερώτημα το τι απέγιναν οι τότε νοσηλευόμενοι( εξαιτίας της διακοπής) στη ΜΕΘ παραμένει αναπάντητο!» τονίζει η Δώρα Αυγέρη.

Σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο «Γεννηματάς», ο πρώην πλέον διοικητής υποστήριξε ότι «ήταν σαφώς εκδικητική η καταγγελία απέναντί μου, δεν έδωσα αφορμή καμία. Υπογράφεται και από τη διευθύντρια διοικητικού και από άλλα τρία άτομα». Παράλληλα, ο κ. Κούτρας αποδίδει την καταγγελία στο ότι ο ίδιος προχώρησε σε δύο προκαταρκτικές έρευνες σε σχέση με το νοσοκομείο.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γ. Κούτρας αναφέρει ότι του αποδίδεται «σεξιστική συμπεριφορά» και όχι σεξουαλική παρενόχληση. «Για να προστατεύσω το όνομά μου, που έχω χτίσει τόσα χρόνια, την οικογένειά μου, θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο, ένδικο μέσο» σημείωσε.

Πηγή: https://www.avgi.gr/koinonia/397798_anagkastike-se-paraitisi-galazios-dioikitis-nosokomeioy?fbclid=IwAR1WdFyGr0SLyCZaQw4ov1xIjk-ZX_6Pt9wcbhL_H1PARg3Wmkq9wh7AFdY