Έκθεση “Sunday Women”

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

22/10 έως 04/11 2021 -ΚΑΜΙΡΟΣ (Ιθάκης 32, Κυψέλη)

 

Ιστορίες γεωργιανών οικιακών εργατριών στην Αθήνα

Η έκθεση Sunday Women είναι μια απόπειρα να παρουσιαστεί η μεταναστευτική κοινότητα των γεωργιανών γυναικών της Αθήνας μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του ρόλου τους στο πεδίο της οικιακής εργασίας στα νοικοκυριά της πόλης.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης εστιάζουν στη ζωή της γεωργιανής κοινότητας έτσι όπως αυτή ξεδιπλώνεται στον οικιακό χώρο των δικών της σπιτιών. Γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά και δουλεύουν ως φροντίστριες ή καθαρίστριες, γυναίκες που δουλεύουν εσωτερικές και την ημέρα του κυριακάτικου ρεπό επισκέπτονται συγγενείς και φίλες τους, γυναίκες που μόλις έχουν φτάσει στην Ελλάδα ή έχουν μείνει χωρίς δουλειά και φιλοξενούνται.

Τα σπίτια των γεωργιανών γυναικών χαρακτηρίζονται από κινητικότητα και αποτελούν τόπους ενός ευρύτερου μεταναστευτικού δικτύου αλληλοϋποστήριξης και ενδυνάμωσης.

Ο οικιακός χώρος συλλογικοποιείται, ειδικά στην περίπτωση της από κοινού ενοικίασης σπιτιού από γυναίκες που δουλεύουν εσωτερικές.

Μια έκθεση των Τατιάνα Μαυρομάτη & Λώρα Μαραγκουδάκη

https://tatianamavromati.gr/

http://cargocollective.com/lauram

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ* – Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα ως Παρασκευή 19.30-23.00

Σάββατο/Κυριακή 11.00-15.00 & 18.00-22.00

*θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19/ Είσοδος με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού / νόσησης ή αρνητικού τέστ (rapid/PCR).

Πηγή:https://rosalux.gr/el/event/ekthesi-sunday-women?fbclid=IwAR2H63z36n2-fdhpYJzFV7Jx5qUnAKpFs5W7aNYg5pw0lX09kOcAu3dycM4

19.10.2021