Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Η 48χρονη τον είχε καταγγείλει στην Αστυνομία – Ούτε συστάσεις δεν έγιναν!

Αλιεύει η Πέννυ Παραλίκα

Εγκληματική η ολιγωρία της ΕΛΑΣ σε περιστατικά έμφυλης κι ενδοοικογενειακής βίας, για ακόμη μία φορά – Η 48χρονη γυναίκα είχε καταγγείλει ότι κινδυνεύει.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η εγκληματική ολιγωρία της ΕΛΑΣ σε περιστατικά έμφυλης κι ενδοοικογενειακής βίας, αφού και το τελευταίο θύμα γυναικοκτονίας, η 48χρονη Νεκταρία είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι κινδυνεύει από τον πρώην σύζυγό της.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι αστυνομικοί φέρονται να μην έκαναν καν σύσταση στον εν διαστάσει σύζυγό της, παρ’ όλο που ήταν γνωστό ότι στον κύκλο του διαμήνυε πως ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει την 48χρονη μητέρα των τεσσάρων παιδιών του.

Σήμερα, δυστυχώς, έκανε πράξη τις απειλές του, όταν την βρήκε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου διέμενε προσωρινά και επρόκειτο να εργαστεί.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία δεν προστατεύει τη ζωή των θυμάτων έμφυλης βίας. Και πριν τη γυναικοκτονία που διαπράχθηκε τον Αύγουστο στο Ρέθυμνο, η 47χρονη γυναίκα είχε καταγγείλει στις Αρχές ότι δεχόταν απειλές.

Όπως αντίστοιχα και για πριν τη γυναικοκτονία στη Δάφνη τον Ιούλιο, όπου αγνοήθηκαν κι εκεί οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία από γειτόνισσα του 31χρονου θύματος.

Πηγή : https://www.rosa.gr/koinonia/ginaikoktonia-stin-kriti-i-48xroni-ton-eixe-katangeilei-stin-astinomia-oute-sistaseis-den-eginan/