Δήμητρα Ιορδανίδου: Γνωστή μαραθωνοδρόμος η ποδηλάτισσα που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το φορτηγό

Αλιεύει η Σίσσυ Βώβου

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη το τραγικό δυστύχημα με θύμα την 42χρονη μαραθωνοδρόμο και αθλήτρια του Τριάθλου Δήμητρα Ιορδανίδου, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό, λίγο πριν τελειώσε την πρωινή της προπόνηση με το ποδήλατο, στην Τούμπα.

Δήμητρα Ιορδανίδου: Γνωστή μαραθωνοδρόμος η ποδηλάτισσα που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το φορτηγό [εικόνες]

Η 42 ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της και διασωληνώθηκε μέσα στο ασθενοφόρο, ωστόσο είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου διακομίσθηκε.

Πως συνέβη το τραγικό τροχαίο δυστύχημα

Ήταν λίγο πριν τις 8 το πρωί στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου, στην Τούμπα, όταν το ποδήλατο της Δήμητραας καρφώθηκε- υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες – κάτω από τα λάστιχα του φορτηγού, με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό της.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, η οποία είδε το τραγικό δυστύχημα από το μπαλκόνι του διαμερίσματος της, το θύμα – το οποίο γνώριζε – ​​​​​​ακολουθούσε καθημερινά το ίδιο δρομολόγιο, σ΄ έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Ποδηλάτο
Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στη Voria.gr, η 42χρονη διέσχιζε τη Γρηγορίου Λαμπράκη με ποδήλατό της και τη στιγμή που ο οδηγός του φορτηγού πήγε να στρίψει επί της Αγίου Δημητρίου την παρέσυρε, με αποτέλεσμα η αθλήτρια να εγκλωβιστεί κάτω από το όχημα.

Πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής και της ζωής

Η 42χρονη αθλήτρια που είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

δημητρα ιορδανιδου

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτων Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει το thestival.gr μόνο δυο αθλήτριες συλλόγων της Μακεδονίας – Θράκης έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στο Μαραθώνιο της Αθήνας από εκείνη.

Εξαιρετικά αγαπητή μεταξύ των συναθλητών και συναδέλφων της η Δήμητρα εργαζόταν στον φορέα “Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης” με ενεργό συμμετοχή στα κοινά της συμπρωτεύουσας.

δημητρα ιορδανιδου

 

Πριν λίγα χρόνια σταμάτησε την ενασχόληση της με το μαραθώνιο και ασχολήθηκε με το τρίαθλο. Η Δήμητρα Ιορδανίδου αντιμετώπισε τα άσχημα παιχνίδια της ζωής με αισιοδοξία, αλλά και προσπαθώντας να δώσει δύναμη και κουράγιο στους δικούς της ανθρώπουςΜια από τις δυσκολότερες στιγμές της ήταν πριν από δύο με τρία χρόνια έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδερφός, χάνοντας τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Πηγή: https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/tragiko-i-gnosti-marathonodromos-dimitra-iordanidou-i-podilatissa-pou-skotothike-sti-