Μπορείς κι εσύ να σταθείς δίπλα στην Ε.

Η Ε. κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί, και 15 χρόνια μετά ο θύτης, ο ενήλικος τότε αδερφός της, κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 13 έτη. 

Δικηγόρος της ο Θανάσης Καμπαγίαννης. 

 Η ιστορία της Ε. όπως  ξεδιπλώθηκε από το ρεπορτάζ του omniatv :

 «Μου είχαν μιλήσει για τον άγνωστο με τις καραμέλες στο πάρκο, μου είχαν πει τί και ποιόν να προσέχω εκτός σπιτιού. Κανείς δεν μου είχε πει πως μπορεί να μου συμβεί αυτό στο σπίτι μου, την ώρα που κοιμάμαι, την ώρα που κάνω μπάνιο. Ναι, κι όμως συμβαίνει στα ίδια τα σπίτια μας. Συμβαίνει από ανθρώπους που ξέρουμε και αυτό κάνει δυσκολότερο το να το συνειδητοποιήσουμε. Κάνει ακόμη δυσκολότερο το να μιλήσουμε γιατί κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό, κανείς δεν θέλει να το δεχτεί αυτό και να κοιτάξει κατάματα το πρόβλημα. Εγώ πήρα την απόφαση 15 χρόνια μετά και λίγο πριν την πλήρη παραγραφή του αδικήματος υπέγραψα τη μήνυση ενάντια σε μέλος της οικογένειας μου. Την πρώτη μέρα κοιμήθηκα με τη μήνυση κάτω από το μαξιλάρι μου. Την ημέρα που πέρασα την πόρτα του δικηγόρου, ήταν η μόνη φορά μετά από τόσα χρόνια που ένιωσα ότι κερδίζω τη φωνή μου»

«Προσπαθούσα να καταλάβω τι μου συμβαίνει, για ποιο λόγο δεν είχα πια όρεξη για ζωή όπως κάθε παιδί της ηλικίας μου. Μπήκα τυχαία στο site του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διάβαζα ένα άρθρο για την εφηβική κατάθλιψη. Δίπλα υπήρχε άλλο ένα link που οδηγούσε σε μια έρευνα για την παιδική κακοποίηση και εξηγούσε τι ακριβώς είναι. Δεν ξέρω γιατί το πάτησα. Όσο το διάβαζα συνειδητοποιούσα τι μου είχε συμβεί και ήρθαν όλα στο μυαλό μου. Ξαφνικά άρχισα να μουδιάζω και να τρέμω, ένιωθα ότι η καρδιά μου θα σταματήσει, ότι τρελαίνομαι. Κάθισα στο πάτωμα, έβαλα τα χέρια μου γύρω από τα πόδια μου και δεν μπορούσα να σηκωθώ όσο κι αν προσπαθούσα. Ήταν η πρώτη φορά που καταλάβαινα τι είχε συμβεί. Ήταν και η πρώτη κρίση πανικού που έπαθα».

 Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 19/1/2022. Η Ε. χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη όλων μας για τον δικαστικό αγώνα που έρχεται. 

 Η καμπάνια που τρέχει από το omniatv ήδη από την πρώτη δίκη έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο μέρος των δικαστικών εξόδων.

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κάνετε την δωρεάν σας: https://speakuptoo.omniatv.com/?fbclid=IwAR3-rufraLSTy5RsnoUChZbc3xDxdqkht_N7J6Ox9eaEH1rsq1obmNWpH40 

 Η Ε. μεγάλωσε και αποφάσισε να μιλήσει και εμείς είμαστε εδώ να την ακούσουμε και να την στηρίξουμε. Η αλληλεγγύη είναι η μόνη που μπορεί να μας σώσει. 

19/1/2022 όλες και όλοι στο εφετείο.