Τι είναι ο γάμος; Εκπληκτικό φιλμάκι

Εκπληκτικό τι μηνύματα μπορούν να περάσουν σε δύο λεπτά

Μπορεί να μην μπορείτε να καταλάβετε τις ακριβείς λέξεις, αλλά οι χειρονομίες και οι υπότιτλοι σας βοηθούν να καταλάβετε τα ωραία μηνύματα του μικρού φιλμ που έφτιαξε η 20χρονη ιρανή Syed Mohammad Reza Kheradmand.

Το ταινιάκι ονομάζεται το ραντεβού της Πέμπτης, κέρδισε βραβείο στο αφρικανικό Φεστιβάλ ταινιών του Λούξορ που είναι μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση που ενθαρρύνει και δοξάζει την φιλμική δημιουργία από την Αφρική.

Το συγκινιτικό φιλμάκι δείχνει ένα ώριμο ζευγάρι που απαγγέλλουν μεταξύ τους μέσα στο αυτοκίνητο στίχους του Χαφέζ, αλλά όταν σταματούν στο κόκκινο φανάρι εξελίσσεται σκηνή καυγά στο διπλανό αυτοκίνητο. Οι εικόνες τα λένε όλα.

Γιατί κατέθεσε η νεαρή ιρανή το φιλμάκι της και πήρε και βραβείο στο αφρικανικό φεστιβάλ, είναι από τα ευνόητα.

ΠΗΓΗ:  https://aleteia.org/2020/01/02/20-year-old-filmmaker-wins-award-for-powerful-1-minute-film-about-marriage/?fbclid=IwAR0Ne7r65t9la7TNoir8Ru0midsaq1EMPUlTWIYesAfMn0-09gRJ8VgU-WA

Περιγραφή φωτογραφιών: Η πρώτη δείχνει την παραγωγό του φιλμ να μιλάει σε ένα μικρόφωνο, και πιο κάτω είναι το βίντεο που έχει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο αυτοκίνητό τους.