Δέσποινα Κουτσούμπα: Με τα λεφτά των άλλων η «δωρεά Λεβέντη» (Audio)

Αλιεύει η Βέρα Σιατερλή

«Μόλις έγινε υπουργός η Λίνα Μενδώνη, η παλιά συμμαθήτρια της κ. Ασπασίας Λεβέντη, αναζωπυρώθηκε η υπόθεση της “δωρεάς”». 

«Όταν εμφανίζεται ένα λαϊκό στιχούργημα για τον Μητσοτάκη το χαρακτηρίζουν αθλιότητα, όταν ένας εφοπλιστής βρίζει τον πρωθυπουργό σε διεθνές ακροατήριο του χαρίζουν ένα μουσείο σαν να μην τρέχει τίποτα» είπε Στο Κόκκινο, στην εκπομπή Αλλέγκκρο μα…με τρόπο, η πρόεδρος των Ελλήνων Αρχαιολόγων και μέλος της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων ΥΠΠΟ, Δέσποινα Κουτσούμπα.

Ο λόγος για το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, που εκχωρείται στον εφοπλιστή Λασκαρίδη – αυτόν με τα παγουρίνα- που είχε πει σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο ότι έχει «χεσμένο» τον πρωθυπουργό.

«Παρά το γεγονός ότι ο κ. Λασκαρίδης ερευνάται από την ελληνική δικαιοσύνη για παράνομες ανελκύσεις στην περιοχή των Αντικυθήρων και παρά το γεγονός ότι υπήρχε μελέτη Ελληνων Αρχιτεκτόνων που είχε πρωτεύσει στον σχετικό διαγωνισμό, η κ. Μενδώνη με απολύτως αδιαφανή τρόπο ανέθεσε την κατασκευή του στον κ. Λασκαρίδη» τόνισε η Δέσποινα Κουτσούμπα.

«Παρουσιάζεται μία συνεχόμενη απαξίωση του εξαιρετικού ελληνικού δυναμικού, υπογράμμισε όπως συμβαίνει και στην υπόθεση υπογειοποίησης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ο πρωθυπουργός κάνει ιδιωτικές συναντήσεις με μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία του εξωτερικού. Πιστεύω ότι θα πρέπει να πάρουν θέση και οι Έλληνες αρχιτέκτονες.

Σχετικά με την περιβόητη «δωρεά» της οικογενείας Λεβέντη, που η υπουργός αναγκάστηκε να αποποιηθεί μετά την κατακραυγή, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού της 24χονης Γεωργίας ο ένας τουλάχιστον γόνος, η κ. Κουτσούμπα τόνισε ότι δεν πρόκειται ούτε για χορηγία, ούτε για δωρεά.

«Η κ. Ασπασία Λεβέντη ήθελε να μαζέψει χρήματα για να φτιαχτεί νέο μουσείο στη Δήλο, ενώ απλώς χρειαζόταν επισκευές το ήδη υπάρχον. Και είχε ξεκινήσει να διοργανώνει συναυλίες και άλλες δραστηριότητες που έδιναν στην ίδια δημοσιότητα χωρίς να δίνει δικά της χρήματα. Ζήτησε το Ηρώδειο, επί Σαμαρά, της το έδωσαν ζήτησε και το Παναθηναϊκό Στάδιο αλλά η κυβέρνηση είχε αλλάξει και δεν της έδωσε ο τότε υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Και σταμάτησε οποιαδήποτε ενέργεια. Μόλις έγινε υπουργός η παλιά της συμμαθήτρια στο Αρσάκειο Λίνα Μενδώνη, αναζωπυρώθηκε η υπόθεση της “δωρεάς” και η συνέχεια είναι γνωστή».

Πηγή:https://www.rosa.gr/koinonia/despoina-koutsoumpa-me-ta-lefta-ton-allon-i-dorea-leventi-audio/?fbclid=IwAR1wCPcwfIE8OJuR0OvLh8bHaycukm0-DxzFgmV5LTLZN0dxrPUhrQCekoM

21.1.22