Θέατρο : «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό»

Γράφει η Στέλλα Σάμου

Από τη μακρινή Χιλή μας έρχεται το έργο του αγωνιστή Λούις Σεπούλβεδα «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου σε σκηνοθεσία-διασκευή του Κώστα Γάκη.

Ένα έργο που μας μιλά για  όλα αυτά που μας καίνε, για τη σχέση δυνάστη που διατηρούμε με τη Μάνα Γη αλλά και για εκείνη τη θαλπωρή και ψυχική ευρυχωρία  που μας προσφέρουν τα διδάγματα των φυλών του κόσμου για μια οργανική και τρυφερή σχέση με τη φύση. Στην παράσταση ακούγονται πολυφωνικά τραγούδια σύνθεσης Κώστα Γάκη:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=477372807369905&id=102153398225183&m_entstream_source=timeline)

Έργο «ελπιδοφόρα επίκαιρο» αφού η Χιλή βρίσκεται σε τροχιά ξεριζώματος του συντάγματος του δικτάτορα Πινοσέτ και μετάβασης σε μια πραγματική δημοκρατία. Με την Ελίζα Λονκόν, μια γυναίκα ιθαγενή Mapuche ως πρόεδρο, η νεοσυσταθείσα σε Σώμα Συντακτική Συνέλευση της Χιλής έδωσε σαφές στίγμα δικαίωσης των ιθαγενών πληθυσμών από το νέο Σύνταγμα της χώρας.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !!
Μετά την επιτυχία των τριών πρώτων μας μηνών
ανακοινώνουμε με χαρά παράταση παραστάσεων έως 1η Φλεβάρη!!
Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό.
Ένα έργο – φόρος τιμής στον αγωνιστή συγγραφέα Λούις Σεπούλβεδα,
στη Μάνα Γη, στους ιθαγενείς όλου του κόσμου που ξεριζώνονται, σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. Ένα έργο για όλη την οικογένεια που μιλάει για
επιστροφή στην ανθρώπινη ζεστασιά, την επιστροφή στη ρίζα, την επιστροφή στη Μάνα Γη.
Σας ευχαριστούμε για την ολόθερμη στήριξη σας!!
Κρατήσεις στο του Θέατρου Άλφα 2105201828

 

Το ΜΩΒ θα παρακολουθήσει την παράσταση τη Δευτέρα 31 Γενάρη.