Σάλος με ανάρτηση δικηγόρου- στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ: Για να πληρωθεί το ρεύμα οι κόρες σας θα γίνουν πουτ@@ς

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Προλογίζει η Σίσσυ Βωβού

Ανακούφιση για την αντίδραση μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτηση του συντρόφου τους Αγαμέμνωνα Τάτση, η οποία όμως γεννά και εύλογα ερωτήματα. Γιατί δεν σχολίασαν την ακόμα πιο ακραία σεξιστική δήλωση του συντρόφου τους Παύλου Πολλάκη για το Τσίγκινο σοβρακάκι; Αν το είχαν κάνει, και αν δεν είχε περάσει ντούκου στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ η αδιανόητη δήλωση Πολλάκη, ίσως ο Τάτσης θα είχε ενημερωθεί ότι τα σεξιστικά δεν περνάνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, όταν έγραψε  σχετικό άρθρο η κ. Ρεπούση, δέχτηκε πολλές επιθέσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook από ανθρώπους που έλεγαν να φύγει από το κόμμα, δεν την θέλουμε. Δυο μέτρα και δυο σταθμά και δύο ξεφτίλες: Πρώτον η αποσιώπηση για τον Πολλάκη, δεύτερον η σεξιστική δήλωση Τάτση. Κρίμα που αυτά τα θέματα δεν αντιμετωπίζονται όσο σοβαρά τους αρμόζει. Δικό μας άρθρο στο Μωβ. Σ.Β.

Σάλος με σεξιστική ανάρτηση του δικηγόρου- στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Αγαμέμνωνα Τάτση

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση του δικηγόρου- στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και παρ΄ολίγον εκλεκτού του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς για την προεδρία του ΔΣΑ Αγαμένωνα Τάτση, που προέβλεψε χαιρέκακα, ότι οι γυναίκες και οι κόρες των των δεξιών οικογενειαρχών θα γίνουν πουτ@@ς, για να πληρωθεί το ρεύμα και το αέριο.

Αμέσως μόλις εμφανίστηκε η ανάρτηση, μέλη και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για χυδαία και αποτροπιαστικά σεξιστική ανάρτηση, ενώ το θέμα σχολίασε και ο διευθυντής της Αυγής Αγγελος Τσέκερης. Σημειώνοντας δεικτικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη τέτοιους ανθρώπους για να διευρύνει την επιρροή του, αφού ο Αγαμέμνων Τάτσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Η πρώτη ανάρτηση Τάτση για τις βίζιτες:

Αγαπημένε δεξιέ “οικογενειάρχη” φαντάζομαι δε θα στεναχωρηθείς που η γυναίκα και η κόρη σου θα κάνουν βίζιτες για να πληρωθεί το ρεύμα και το αέριο. Άλλωστε, πιθανόν ακόμη να πιστεύεις ότι η αγορά λειτουργεί και θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και ότι αυτοι που κυβερνάνε είναι άνθρωποι σαν κι εσένα και νοιάζονται για εσένα.

Μην το πάρεις προσωπικά αν σου συμβεί. Τα ιδια συμβαίνουν και στην Κολομβία και στην Ταϋλάνδη , δε θα είσαι ο πρώτος. Βέβαια ακόμα και εκεί οι κυβερνήσεις θα δίναν τα λεφτά στο ρεύμα και όχι σε λιστες σαν του Πέτσα για να σου πούνε αύριο ότι δεν τρέχει και τίποτα που η κόρη σου έγινε πο***να και ότι εσυ πρέπει να εισαι υπερήφανος για την επιλογή σου το 2019.

Οι υπόλοιποι όμως τι φταίγαμε ;

ΥΓ . Το γεγονός επιβεβαίωσα (για άλλη μια φορα) σήμερα στα Γιάννενα

Οι αντιδράσεις για το ντελίριο σεξισμού

Μόλις δημοσιεύθηκε η ανάρτηση του κ. Τάτση, δεκάδες ίσως και εκατοντάδες ήταν τα σχόλια, μελών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για παραλήρημα σεξισμού.

Ίσως η πιο χυδαία και αποτροπιαστική ανάρτηση που έχω δει τελευταία. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Αυτοαποκαλείστε αριστερός, αλλά όσα γράφετε δεν ταιριάζουν ούτε με την αισθητική ούτε με το ήθος της Αριστεράς.

Δεν μπορώ να πιστέψω οτι ανεβάσατε τέτοια ανάρτηση. Ντρέπομαι ειλικρινά.

Να σε ρωτήσω κάτι σύντροφε? Η δική σου οικογένεια θα βγει στην βιζιτα ή θα προτιμήσει να της κοπεί το ρεύμα, όπως αξιοπρεπέστατα το αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά? Ντρέπομαι και που σε αποκαλώ σύντροφό και απο οτι βλέπω έχεις και έναν φίλο ονόματι Σίμος που τρολαρει σίγουρα επί χρήμασι και τον αφήνεις ανεξέλεγκτο, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αγαμέμνων Τάτσης

Η αντίδραση Αγγελου Τσέκερη

Αφορμή βρήκε και ο διευθυντής της Αυγής Αγγελος Τσέκερης, να σχολιάσει δεικτικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη από τέτοια διεύρυνση.

Στον τοίχο του παρολίγον υποψηφίου μας για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών Agamemnon Tatsis διεξάγεται από εχθές η πιο γόνιμη, ειλικρινής και παραγωγική συζήτηση για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ που έχω παρακολουθήσει μέχρι σήμερα.

Τελικά παίρνω πίσω ότι είπα, οι δημοκρατικές διαδικασίες βάσης είναι γεμάτες αλήθεια και ειλικρίνεια.

Και είναι πολύ ανακουφιστικό να βλέπουμε κάποιες στιγμές καθαρά ποιοι είμαστε, πριν ξαναρχίσουμε να παριστάνουμε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι.

Hasta la victoria siempre!

Η οπισθοχώρηση του Αγαμέμνωνα Τάτση

Αρχικά, μετά τον σάλο για την ανάρτησή του και τις αντιδράσεις, ο κ. Τάτσης κράτησε επιθετική στάση, κατηγορώντας τους σχολιαστές του ότι παρέφρασαν την ανάρτησή του και άλλους ότι έμπλεξαν στην ιστορία τη γυναίκα του.

– Όταν αδυνατείς να καταλάβεις ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δημιουργούν και συνθήκες εκπόρνευσης, προφανώς είσαι ανεπαρκής.

– Όταν την κριτική απέναντι σ’ αυτή την τραγική διαπίστωση, την αντιλαμβάνεσαι ως “σεξισμό”, δεν είσαι αριστερός.

– Όταν ΧΑΛΚΕΥΕΙΣ το νόημα μίας ανάρτησης, θεωρώντας ότι προάγει την εκπόρνευση, ή θίγει τις γυναίκες, είσαι απλά αριστεριστής.

– Όταν στην κριτική σου στον συντάκτη, μπλέκεις και τη γυναίκα του, είσαι απλά αλήτης.

Εκείνο που μπορώ εγώ να διαβεβαιώσω, είναι ότι δεν θα σιωπήσω.

Και κυρίως δεν θα γίνω ποτέ “αριστερός της γυάλας”, διότι κάποιοι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν τα υπερασπιστήκαμε στη ζωή μας σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά στο πεδίο της μάχης.

Αλλά όταν πια το θέμα είχε λάβει διαστάσεις, άρχισε την αυτοκριτική και ομολόγησε ότι φρασεολογία του δεν ήταν σωστή. Αλλά και πάλι θεώρησε ότι δεν φταίει τόσο η σεξιστική του ανάρτηση, αλλά οι πολιτικές σκοπιμότητες του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσαν την αντίδραση:

Η απολογία του Αγαμέμνωνα Τάτση

Για να είναι ξεκάθαρα κάποια πράγματα:

Δέχτηκα μεγάλη κριτική χθες για μία ανάρτηση μου που αφορούσε το φαινόμενο του να εκδίδονται νέα παιδιά, κυρίως φοιτητές και φοιτήτριες, λόγω της οικονομικής αδυναμίας τους, συνεπεία της δραματικής αύξησης του κόστους ζωής.

Ευθέως πρέπει να πω, ότι το λεκτικό μου ύφος θα μπορούσε να είναι ηπιότερο και ότι αυτό που χρησιμοποίησα, μπορεί δικαίως να προκάλεσε, πλην όμως το να διαπιστώνεις κι εσύ ο ίδιος την ύπαρξη τέτοιων περιστατικών “μπροστά στα μάτια σου”, προκαλεί μέσα σου έναν μεγάλο θυμό. Σε αυτούς που καλόπιστα θίχθηκαν από το ύφος μου, ζητώ ευθέως συγγνώμη.

Είναι προφανές ότι ο στόχος της ανάρτησης ήταν να καταδείξει ότι η αποκλειστική αιτία για την εμφάνιση ή την διεύρυνση τέτοιων παθογενειών, είναι αποκλειστικά οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν στην υπέρμετρη αύξηση του κόστους διαβιώσεως, στην αύξηση του πληθωρισμού, και όλων των βασικών καταναλωτικών αγαθών, που οδηγούν τελικά την μέση ελληνική οικογένεια σε οικονομικά αδιέξοδα.

Είναι δε επίσης προφανές και αυτονόητο, ότι ούτε καν ψήγμα σεξισμού δεν θα μπορούσε να αποδοθεί στην συγκεκριμένη ανάρτηση, καθόσον ο στόχος ήταν υπεράσπιση των νέων ανθρώπων ασχέτως φύλου, ούτε βέβαια ότι τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται σε ανθρώπους συγκεκριμένης ιδεολογικης τοποθέτησης. Φαντάζομαι επίσης, εύκολα διακρίνει κανείς το νόημα ενός ρητορικού ερωτήματος που απευθύνεται στους ευρισκόμενους στον ιδεολογικό αντίποδα από εμένα, για το αν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες τους από την παρούσα κυβέρνηση.

Όμως, η βιαιότητα της αντίδρασης κάποιων, οι ύβρεις που δέχθηκα, ακόμα και η προσπάθειά τους να εμπλέξουν σε αυτό το “διάλογο” ακόμη τη σύζυγό μου, που είναι γνωστό ότι πρόσκειται στην συντηρητική παράταξη, με προβλημάτισε ιδιαίτερα σε σχέση με την πραγματική σκοπιμότητα της αντίδρασής τους. Διότι, μάλλον στόχος τους δεν ήταν η κριτική στην συγκεκριμένη ανάρτηση, αλλά η διαμόρφωση ενός τοξικού κλίματος ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ίσως βέβαια να ενοχλεί και η επαγγελματική εμπλοκή μου σε συγκεκριμένες υποθέσεις, που σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στο κύκλωμα του κατ’ επάγγελμα “δικαιωματισμού”.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/politiki/best-of-internet/salos-me-anartisi-dikigorou–stelexous-tou-suriza-gia-na-plirothei-to-reuma-oi-kores-sas-tha-ginoun-pouts/?fbclid=IwAR2Djqjd7Dv41iaFtmjOsswiI3zXKAyRCFYbTk0NVE5ItSHkN6e0JLVErAQ

11.02.2022