Η δίκη της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίζεται Δευτέρα του Πάσχα 18/4

Γράφει η Έλενα Μπάστα

Συνεχίστηκε σήμερα η δική για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη στο Εφετείο Αθηνών με τις καταθέσεις τεσσάρων μαρτύρων. Δυο από τους μάρτυρες που εξετάστηκαν σήμερα ανήκουν στο Λιμενικό Σώμα και καλέστηκαν να αναλύσουν την υπόθεση από το πρώτο λεπτό που την ανέλαβαν μέχρι τα στοιχεία να τους οδηγήσουν στους 2 κατηγορουμένους. Ο πρώτος μάρτυρας μάλιστα μίλησε συγκεκριμένα και για την διαύγεια που είχε ο πρώτος κατηγορούμενος (Ροδίτης) κατά την σύλληψη του, πράγμα που διαλύει την υπερασπιστική γραμμή του δικηγόρου του που προσπαθεί να αποδείξει, και πρωτόδικα ακόμα, ότι ο πελάτης του δε θα μπορούσε να συμμετέχει στα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα λόγω ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής.

Στη συνέχεια κατέθεσε ένας αυτόπτης μάρτυρας, γνωστός του ενός κατηγορουμένου, που είχε δει εκείνο το βράδυ την Ελένη. Τελευταία, για σήμερα, κατέθετε η πιο στενή φίλη της Ελένης, της οποίας η κατάθεση διήρκησε πάνω από μία ώρα, κυρίως λόγω των επαναλαμβανομένων ερωτήσεων που της έθετε ο δικηγόρος του πρώτου κατηγορουμένου. Ο τελευταίος μάλιστα προσπάθησε σήμερα να δημιουργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού για τους μάρτυρες και δέχτηκε πάρα πολλές παρατηρήσεις από την έδρα, μια εξ΄ αυτών ήταν όταν η Πρόεδρος του δικαστηρίου του είπε χαρακτηριστικά: “Τι κάνετε; Απειλείται τη μάρτυρα;”. Η φίλη της Ελένης ήταν φανερά εξαντλημένη από την όλη διαδικασία αλλά αυτό δεν φάνηκε να πτοεί τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, που επαναλάμβαναν ξανά και ξανά τις ίδιες ερωτήσεις με σκοπό να την κουράσουν, να την ταράξουν και να μπερδευτεί ώστε να θεωρηθεί αναξιόπιστη μάρτυρας, μάλιστα υπονοήσαν πολλές φορές ότι είναι χρήστρια, κακή φίλη, ανήθικη, ψεύτρα και άλλα πολλά.

Φαίνεται πως οι δικηγόροι των κατηγορουμένων επιμένουν στην πρωτόδικη γραμμή που χάραξαν για τους πελάτες τους και αυτή είναι η δολοφονία χαρακτήρα της Ελένης και όλων των κοντινών της προσώπων μέχρι στιγμής. Ίσως το μόνο ειλικρινές σχόλιο από την πλευρά τους να ήταν το σαρδάμ του ενός εκ των δύο δικηγόρων, όταν αναφέρθηκε στην Ελένη ως “θύτρια” και όχι ως “θύμα”, το οποίο και διόρθωσε αμέσως. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως έτσι αντιμετωπίζονται οι γυναίκες θύματα εντός της δικαστικής αίθουσας. Ανάμεσα στα χυδαία σχόλια που ακουστήκαν σήμερα, άξια αναφοράς είναι η απάντηση “όχι” του ενός δικηγόρου στην ερώτηση του πρώτου μάρτυρα: “Δεν είναι αρκετός λόγος το ξύλο για να πάει μια γυναίκα στην αστυνομία;”

Παρούσες ήταν και πάλι αλληλέγγυες από το Μωβ και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας, καθώς και μέλη της οικογένειας των δύο κατηγορουμένων.

Η επόμενη δικάσιμος θα είναι στις 18 Απριλίου, 9 π.μ. στην αίθουσα Δ120 Γ, στον 6ο όροφο.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ – Καμία Ελένη λιγότερη!

Ποτέ καμία μόνη!

Το Μωβ