Δίκη για δολοφονια Ζακ Κωστόπουλου – Οργή για την αθώωση των αστυνομικών

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Η μέγιστη ποινή που προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα αποφασίστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο που λίγο νωρίτερα έκρινε ένοχους κατά πλειοψηφία (με 5 προς 2) τον κοσμηματοπώλη (Σπ. Δημόπουλο) και τον μεσίτη (Αθ. Χορταριά), για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, με δύο ενόρκους, που ζήτησαν καταδίκη για βαριά σκοπούμενη βλάβη, να μειοψηφούν.

Η έδρα απέρριψε ομόφωνα τα ελαφρυντικά για τους δύο καταδικασμένους με τον εισαγγελέα να προτείνει οι ποινές να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Λίγο αργότερα το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ο μεν Χορταριάς θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή ενώ ο Δημόπουλος θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό (λόγω ηλικίας).

Το δικαστήριο, δεν υιοθέτησε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι δικαστές, με την απόφασή τους, επί της ουσίας αποδέχθηκαν τις προκλητικές αντιφάσεις της εισαγγελικής πρότασης που απέρριπτε να καταδικαστούν για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

► Αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς με πλειοψηφία 4 προς 3, ενώ μειοψήφησαν δύο ένορκοι και η πρόεδρος της έδρας που ήταν της άποψης ότι πρέπει να καταδικαστούν για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών

Εδώ σύνδεσμος για το Παρατηρητήτιο της δίκης: https://zackieohjustice.watch/

Το απόγευμα χθες 3 Μαιου, μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη δικαστική απόφαση, και αλληλεγγύης. Συλλογικότητες του Λοατκι κινήματος και πολλές ακόμα οργανώσεις, διαδήλωσαν με σύνθημα «οργή και θλίψη η Zackie θα μας λείψει», από το Μοναστηράκι έως την οδό Γλάδστωνος όπου δολοφονήθηκε ο Κωστόπουλος.