Καινούριο δρόμο για αύξηση της παρένθετης μητρότητας, φιλοδοξεί να ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Δυστυχώς, το είδαμε κι αυτό. Στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστήριξη του γάμου ομοφύλων ζευγαριών και την ισότητα δικαιωμάτων, στα οποία φυσικά ως Μωβ είμαστε απόλυτα σύμφωνες, μιλά για την ισότητα των λοάτκι ανθρώπων στην παρένθετη μητρότητα. Άρα, ανοίγεται ένα ακόμα πεδίο δόξης της εμπορευματοποίησης των οργάνων των γυναικών, μια καινούρια αγορά, με το πρόσχημα της ισότητας, αντί για την κατάργηση της προηγούμενης αγοράς. Δυστυχώς, στην Ελλάδα η σχετική νομοθεσία είναι η πιο επιτρεπτική της Ευρώπης, επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ αλλά ελπίζουμε να απαγορευθεί τελείως. Σχετικά άρθρα εδώ και εδώ .

Για εμάς στο Μωβ και για πολλές γυναικείες οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, η παρένθετη μητρότητα αποτελεί μια κανονική εμπορία ανθρώπων, οι άνθρωποι έρχονται στον κόσμο όχι γιατι τους γέννησε μια μάνα, αλλά γιατί κάποιοι αλοι άνθρωποι αγόρασαν την κοιλιά μιας γυναίκας για να γεννήσει ένα εμπόρευμα που ονομάζεται άνθρωπος. Αποκαλυπτικό για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο της Ναυτεμπορικής

Ο νεοφιλελευθερισμός στα άδυτα της κοιλιάς μιας γυναίκας, και πολλών γυναικών. Ακόμα, υπάρχει μια διεθνής καμπάνια για την πλήρη κατάργηση αυτής της εμπορευματικής πρακτικής, την οποία προωθεί ο Συνδεσος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ο σχετικός σύνδεσμος εδώ

Καλούμε κάθε γυναίκα και κάθε γυναικεία οργάνωση να πάρει θέση εναντίον αυτής της ήδη εμπεδωμένης και ευρύτατα διαδεδομένης πρακτικής.

Η φωτογραφία του άρθρου είναι από τη σειρά Η ιστορία της Θεραπαινίδας, θέμα για το οποίο έχει γράψει η καναδή φεμινίστρια συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ, και προβάλλεται στο ertnews εδώ και καιρό, σε επεισόδια. Μια ακραία δυστοπία.

Φωτογραφία για άτομα με οπτική αναπηρία. Ένας αριθμός γυναικών ντυμένων ομοιόμορφα με ένα ράσο και ένα καπέλο, διατεταγμένες σε διάφορες σειρές, και με το κεφάλι σκυμένο και τα χέρια πλεγμένα μπροστά τους, και μπροστά ένας αριθμός ανδρών που προφανώς τις φρουρούν.