Η Όλγα ζει, στο όριο, μετά από ανελέητο ξυλοδαρμό

Ανακοινωση του Δ.Σ. του Μωβ

Η 42χρονη Όλγα, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 46χρονο καθηγητή τζούντο και τότε για μικρό διάστημα σύντροφό της, τον περασμένο Ιανουάριο. Εισήχθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, αφού τα χτυπήματα ήταν παρά λίγο θανατηφόρα. Νοσηλεύεται ακόμα, στη νευροχειρουργική κλινική, επικοινωνεί λίγο και με δυσκολία.

Διαγνώστηκε με αιμάτωμα στο κεφάλι, ενώ οι γιατροί που την παρέλαβαν στη Μονάδα του Ευαγγελισμού αναγκάστηκαν να της κάνουν αποσυμπιεστική κρανιεκτομία προκειμένου να την κρατήσουν στη ζωή. Ακόμα από τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης προκύπτει ότι η 40χρονη είχε σπασμένα πλευρά, χτυπήματα στα άκρα καθώς και σοβαρά τραύματα και στον θώρακα.

Ο 46χρονος φυσικά και κρατείται και παραπέμπεται να δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η μανία του απέναντι στην Όλγα περιγράφεται με μελανά χρώματα από συγγενείς και φίλους της σε διάφορα δημοσιεύματα και εκπομπές.

Σύντομα θα χρειαστεί να μεταβεί σε κέντρο αποκατάστασης, κάτι απαραίτητο για την επιβίωση και τη βελτίωσή της. Συνεπώς, ζητάμε να θεραπευθεί δωρεάν και για όσο χρόνο χρειάζεται στο κέντρο αυτό.

Η Όλγα έχει έναν ενήλικο γιο, ενώ οι γονείς της, οι οποίοι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, έχουν εξαντληθεί οικονομικά από τα καθημερινά έξοδα που χρειάζονται για την παρακολούθηση και τη φροντίδα της. Το Μωβ όπως και σε άλλες περιπτώσεις, ζητά την οικονομική συνδρομή προς την οικογένεια, και σε περίπτωση προσφοράς παρακαλούμε γράψτε στο μέιλ του Μωβ info@tomov.gr για να σταλούν τα στοιχεία.

Ευχαριστούμε τις αλληλέγγυες που μας ενημέρωσαν για την κατάσταση και δηλώνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση με αλληλεγγύη, τόσο για την ιατρική της φροντίδα, όσο και στη δίκη του παρ’ ολίγον δολοφόνου όταν αυτή θα γίνει.

11-7-2022