Πόλεμος της γραβάτας» στη γαλλική Βουλή: Βουλεύτριες του Μελανσόν αντιδρούν με κίνηση-ματ

Αλιεύει- Σχολιάζει η Βέρα Σιατερλή
Σήμερα οι γραβάτες δηλαδή ο αποδεκτός αστικός καθωσπρεπισμός των αντρών αύριο το ταγιέρ και το μήκος της φούστας;
«Φουντώνει» η συζήτηση για την «ευπρεπή» ενδυμασία στη γαλλική Βουλή. Στο νεότερο «επεισόδιο», βουλεύτριες του κόμματος του Ζαν Λικ Μελανσόν, «Ανυπότακτη Γαλλία» (LFI), εμφανίστηκαν φορώντας γραβάτες

Εδώ και αρκετές ημέρες, ο ενδυματολογικός κώδικας στην Εθνοσυνέλευση βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έντονης αντιπαράθεσης.

Έχουν εκφραστεί καταγγελίες κατά των βουλευτών του Μελανσόν, για την πρόχειρη εμφάνισή τους, κάτι που έχει εξοργίσει ορισμένους αντιπροσώπους.

Βουλευτές της Δεξιάς και του Κέντρου είπαν ότι κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους έχουν χαλαρώσει και δεν προσέχουν το ντύσιμό τους. Ο δεξιός Ερίκ Σιοτί, πιο χαρακτηριστικά, ζήτησε να φορούν όλοι γραβάτες υποχρεωτικώς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι γυναίκες του LFΙ έθεσαν ένα ερώτημα, «μήπως η συζήτηση αυτή αποκλείει τις γυναίκες;» και εμφανίστηκαν φορώντας όλες από μία γραβάτα.

«Είναι ένας τρόπος να αντισταθούμε στον κ. Σιοτί» εξήγησε η Κλεμεντίν Οτέν.

Την Κυριακή, ο Μελανσόν σχολίασε στο ιστολόγιό του: «Οι καλοί κύριοι και κυρίες καταγγέλλουν τη συμπεριφορά μας, θέλουν να μας διδάξουν καλούς τρόπους και ωραία ρούχα. Αλλά, δεν το ξέρουν αυτό: Αυτά τα ρούχα που επικρίνουν είναι τα καλύτερά μας Κυριακάτικα».

Πηγή: https://www.lifo.gr/now/world/polemos-tis-grabatas-sti-galliki-boyli-boyleytries-toy-melanson-antidroyn-me-kinisi-mat?