Η χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Συντάσσει η Βέρα Σιατερλή

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για μία ακόμα φορά αναδείχθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 20 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό στίβου στο Μόναχο με χρόνο 1:29:03, λίγες ημέρες (93 ώρες μετά) τις 16 Αυγούστου 2022, όταν έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 χλμ βάδην στο Μόναχο, με χρόνο 2 ώρες και 47 λεπτά και χάρισε στον ελληνικό στίβο το 12ο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έκανε double σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με τη χώρα μας να φτάνει έτσι, τα 33 μετάλλια στη διοργάνωση.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επέλεξε να μπει και στη μικρότερη απόσταση, προκειμένου να βιώσει μια ακόμη σπουδαία εμπειρία, που τελικά της χάρισε και δεύτερο χρυσό μετάλλιο.

H Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (γεννημένη στην Καρδίτσα, 21 Μαρτίου 1984) είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια του βάδην, η οποία είχε κατακτήσει την 4η θέση στα 35 χλμ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον το 2022, την 8η θέση στα 20 χλμ βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και είχε αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016, όπου τερμάτισε στην 15η θέση. Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες του βάδην όλων των εποχών. Αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο της Καρδίτσας το 2002 και κατέχει πτυχίο Γυμναστικής Ακαδημίας από τη Σχολή ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Η γυναίκα που απέδειξε ότι τίποτα δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά της έχει καταφέρει, να γίνει το πρόσωπο των ημερών. Η 38χρονη σήμερα Αντιγόνη όλα αυτά τα χρόνια καταφέρνει να συνδυάζει τις σκληρές προπονήσεις με την εργασία της στο τσιπουράδικο της μητέρας της στην Καρδίτσα. Μέχρι τα 10 της χρόνια έζησε στην Αταλάντη όπου ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον αθλητισμό, αφού ασχολήθηκε με την ρυθμική γυμναστική. Αργότερα, επέστρεψαν οικογενειακώς στην Καρδίτσα. Στο τσιπουράδικο δούλευε πριν και μετά τις προπονήσεις της. Είναι παντρεμένη και ζει μόνιμα στην Καρδίτσα.

ΠΗΓΕΣ: tlife.gr, el.wikipedia.org, sport24.gr