Πώς και γιατί πνίγηκε το 6χρονο κοριτσάκι στην Κορινθία;

Αλιεύει η Βέρα  Σιατερλη
Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για την ανείπωτη τραγωδία στην Κόρινθο όπου πνίγηκε ένα 6χρονο κοριτσάκι ενώ έκανε μπάνιο με τον πατέρα της.Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο πατέρας της 6χρονης στην Κόρινθο, φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα.

Όταν ξαφνικά το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων, είπε πως δεν μπορούσε να βουτήξει να το τραβήξει προς τα πάνω, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα.

Μάλιστα μετά από λίγο το εντόπισε ψαροντουφεκάς.

Στον Εισαγγελέα της Κορίνθου, καταθέτει εδώ και δύο ώρες, ο πατέρας της 6χρονης. Τονίζεται ότι η κατηγορία που τον βαρύνει, είναι «θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου», σύμφωνα με το άρθρο 306 του σχετικού νόμου.

Σύμφωνα με το Star ο 42χρονος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και χθες το μεσημέρι πήγε στο σπίτι της και πήρε τη κόρη του για να πάνε για μπάνιο.

Πήγαν σε μια ελεύθερη πλαζ στο Καλαμάκι Κορινθίας, που λόγω της επιδείνωσης του καιρού δεν είχε λουόμενους.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του ekorinthos.gr όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι πρώτοι άνθρωποι που έσπευσαν κοντά στην 6χρονη είδαν ότι φορούσε τα ρούχα της και το ένα από τα δύο παπούτσια της.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε ο πατέρας της 6χρονης

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, έλαβε από τον εισαγγελέα και ανακριτή, ο πατέρας της 6χρονης που ανασύρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή Καλαμάκι στα Ίσθμια.

Στον πατέρα του κοριτσιού ασκήθηκε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

Η 6χρονη εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα κάτω από τα ύφαλα αγκυροβολημένης λέμβου.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η ενημέρωση του Λιμενικού αναφέρει:

«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων.

Η ανωτέρω εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πατέρας για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ.»

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/397889/nea-stoixeia-gia-ton-pnigmo-tis-6xronis-stin-korintho-pos-vrethike-to-apsyxo-kormi-tis-se-vathos-6-metron-ti-leei-o-pateras-vinteo?