Εξωφρενικές δηλώσεις Mητροπολίτη Δωδώνης: «Μια γυναίκα δε βιάζεται χωρίς να το θέλει, μην τρελαθούμε»

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Σε ένα πρωτοφανές, μισογυνιστικό και σεξιστικό ξέσπασμα προχώρησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, μιλώντας αναφορικά με τις αμβλώσεις, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν κάθεται μία γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου κατά των αμβλώσεων, υποστήριξε ότι μία τέτοια διαδικασία δεν πρέπει να γίνεται ούτε μετά από βιασμό. «Να γεννηθεί και μετά να υπάρχει κάποια πρόνοια…» είπε.

«Αν έχει βιαστεί… Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», είπε ο Μητροπολίτης στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Δωδώνης επέμεινε στη θέση του, λέγοντάς: «Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθετε και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

«Δεν γίνεται έτσι σύλληψις, χρειάζεται συμμετοχή στον έρωτα και των δύο. Δεν μπορεί αλλιώς. Μπορεί να είμαι καλόγερος, παπάς, αλλά τα ξέρω», είπε τέλος … είπε ο Μητροπολίτης σκιαγραφώντας μάλλον έτσι τι θα ακολουθήσει στο κήρυγμα που θα γίνει 8 Σεπτεμβρίου σε όλους τους ναούς, κατά των αμβλώσεων.

Πηγή: www.rosa.gr