Σπ. Μπιμπίλας για Π. Φιλιππίδη: Μού ζήτησε να αποτρέψω καταγγελία

Σπ. Μπιμπίλας για Π. Φιλιππίδη: Μού ζήτησε να αποτρέψω καταγγελία – Να ζητήσει συγγνώμη από τις καταγγέλλουσες (video)

Αλιεύει και σχολιάζει η Σίσσυ Βωβού

Καταπέλτης εναντίον του ΄Πέτρου Φιλιππίδη ήταν σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, και η κατάθεσή του συνεχίζεται αύριο Τετάρτη στο δικαστήριο, στην οδό Δέγλερη, κάθετη Αλεξάνδρας, όπου υπάρχει κάλεσμα από φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες για παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα και μέσα στη δίκη. Να είμαστε εκεί. Σ.Β.

Στην κατάθεσή του ο Σπ. Μπιμπίλας χαρακτήρισε τον άλλοτε επιστήθιο φίλο του Π. Φιλιππίδη ως έναν άνθρωπο που «τσιλιμπουρδίζει μέσα στο θέατρο» και πως ο κατηγορούμενος τού ζήτησε να αποτρέψει γυναίκα να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του

Δριμύτατα επικριτικός σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη εμφανίστηκε στη κατάθεσή του ο Προέδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. Ενώπιον του δικαστηρίου χαρακτήρισε τον άλλοτε επιστήθιο φίλο του ως έναν άνθρωπο που «τσιλιμπουρδίζει μέσα στο θέατρο» και πως μετά τις πρώτες καταγγελίες ο κατηγορούμενος τού ζήτησε να αποτρέψει γυναίκα να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του. Μάλιστα τού ζήτησε να σηκωθεί και να ζητήσει συγγνώμη από τις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση και τρεις απόπειρες: «Παρακαλώ τον Πέτρο αν έχει δύναμη να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια» είπε ιδιαίτερα φορτισμένος.

«Έχω πολύ μεγάλη αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο και δεν το κρύβω, όμως αυτά που έμαθα μετέπειτα, με απογοήτευσαν παρά πολύ και επηρέασε την αγάπη που είχα για τον Πέτρο και για την Ελπίδα (σ.σ τη σύζυγό του)» υποστήριξε ξεκινώντας την κατάθεσή του.

Για τα περί «τσιλημπουρδήματος» είπε ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε «φυσιολογικό να συνάπτει έστω εφήμερες σχέσεις» με γυναίκες από το χώρο, κάτι που ήταν «σε γνώση και της συζύγου του».

Είπε πως ήξερε τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ότι ο κατηγορούμενος μπορούσε να γίνει πολύ πιεστικός σε βάρος γυναικών για να συνάψουν σχέση μαζί του χρησιμοποιώντας ως φόβητρο να χάσουν τη δουλειά τους ή τη θέση τους στο θέατρο.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε και στη σχέση που είχε και με την πρώτη καταγγέλλουσας, που έχει καταγγείλλει βιασμό κατ΄εξακολουθηση, η μητέρα της οποίας ήταν στενή του φίλη και πως είχαν έρθει σε γνώση του κάποια περιστατικά.

Υποστήριξε δε ότι δεν έχει καμία γνώση για τις άλλες δύο καταγγέλλουσες, ωστόσο όπως είπε, ο κατηγορούμενος τον καλούσε για να μάθει αν υπήρξαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του αφού βγήκαν οι τρεις πρώτες επώνυμες ηθοποιοί. «Το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε για να μου πει : «πάρε την να μη μιλήσει». Τότε απογοητεύθηκα από αυτόν….» ανέφερε.

Ρεπορτάζ Αννα Βλαχοπαναγιώτη

ΠΗΓΗ: ERTNEWS