Στην αντεπίθεση η παιδοψυχολόγος που καταγγέλθηκε από 9 πατεράδες ότι χορήγησε ψευδείς καταθέσεις κακοποιήσεων

Αλιεύει η Βέρα Σιατερλη

Η παιδοψυχολόγος με επιστολή της στο protothema.gr αναφέρει ότι έχει ήδη υποβληθεί μήνυση εναντίον τους με αίτημα, μεταξύ άλλων, τη διερεύνηση του τρόπου, των λόγων συγκρότησης και των σκοπών δράσης της ομάδας τους, ενόψει του μεγάλου κινδύνου που δημιουργείται για μεγάλο αριθμό ανηλίκων θυμάτων πράξεων κακουργηματικής φύσεως.

Η ομάδα των 9 μπαμπάδων είχε καταγγείλει την εν λόγω παιδοψυχολόγο ότι είχε στήσει βιομηχανία ψευδών γνωματεύσεων για δήθεν ασέλγειες εις βάρος των παιδιών τους, γνωματεύσεις τις οποίες χορήγησε στις χωρισμένες μητέρες προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο για να διεκδικήσουν με αξιώσεις την επιμέλεια των τέκνων τους. Και οι 9 γονείς κατηγορήθηκαν για ασέλγεια στα ανήλικα παιδιά τους με γνωματεύσεις της συγκεκριμένης παιδοψυχολόγου. Στην καταγγελία τους ισχυρίστηκαν ότι η παιδοψυχολόγος χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μέθοδο για να χορηγηθεί γνωματεύσεις που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Υποστήριξαν πως υφίστανται συγκεκριμένοι/ες “παιδοψυχίατροι”, “παιδοψυχολόγοι” και λοιποί τεχνοκράτες, οι ίδιοι/ες κάθε φορά, που αναλαμβάνουν τη στήριξη των ως άνω σκευωριών κατά αθώων, προκειμένου να ενδυθούν με δικαστικό ένδυμα και ψευδοεπιστημονικότητα οι ως άνω κατηγορίες, και υφίσταται κοινή μεθοδολογία στην τέλεση του ως άνω εγκλήματος κατά αθώων.

Η παιδοψυχολόγος με επιστολή της στο protothema.gr αντικρούει τις κατηγορίες και περνάει στην αντεπίθεση, αναφέροντας πως έχει κατατεθεί μήνυση κατά των 9 γονέων για τους «σκοπούς δράσης αυτής της ομάδας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει : «Έχω πολυετή επαγγελματική εμπειρία ως ψυχολόγος και στις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων θυμάτων εφαρμόζω το διεθνώς αποδεκτό πρωτόκολλο εξέτασής τους, στο οποίο έχω εκπαιδευτεί σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Σε πολλές από τις αναφερόμενες περιπτώσεις υπάρχουν αντίστοιχα ευρήματα και από άλλους επιστήμονες/ανακριτικές/αστυνομικές αρχές, μέσω των οποίων επιβεβαιώνονται τα πορίσματά μου. Μάλιστα, σε κάποιες από αυτές τις υποθέσεις προέκυψαν ιατροδικαστικά ευρήματα, ακόμα και αφού οι φερόμενοι δράστες έλαβαν γνώσητης διενεργούμενης διερεύνησης. Κάθε υπόθεση είναι μεμονωμένη και πρέπει να κρίνεται επί τη βάσει των διαθέσιμων στοιχείων από τις αρμόδιες αρχές με νηφαλιότητα και ευθυκρισία.

Από μηνών, έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά σε βάρος αυτής της ομάδας πατεράδων, με αίτημα, μεταξύ άλλων, τη διερεύνηση του τρόπου, των λόγων συγκρότησης και των σκοπών δράσης της ομάδας τους, ενόψει του μεγάλου κινδύνου που δημιουργείται για μεγάλο αριθμό ανηλίκων θυμάτων πράξεων κακουργηματικής φύσεως. Καμία από τις αναφερόμενες υποθέσεις δεν έχει τελεσιδικήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης και επομένως ως δημοσιογράφοι, πιστοί στο καθήκον της αληθείας,οφείλετε να αναρωτηθείτε τι επιδιώκεται με αυτή την«εκστρατεία λάσπης». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, διενεργείται ταυτόχρονα αήθης επίθεσηκαι στους εκπροσώπους της ελληνικής Δικαιοσύνης, οι οποίοι, κατόπιν προσωπικής συνάντησης με τα ανήλικα θύματα, επέβαλαν εποπτευόμενη επικοινωνία στους φερόμενους δράστες ή την απόκλεισαν εντελώς. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι επίκειται η εκδίκαση κάποιων από αυτές τις υποθέσεις σε ποινικό επίπεδο

Έχετε προσέξει πώς οι δηλώσεις μεταλλάσσονται σταδιακά και ενώ αρχικά μιλούσαν μόνο για μία ψυχολόγο, στη συνέχεια αναφέρονται σε περισσότερους σε όλη την Ελλάδα; Είναι προφανές ότι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν εμένα, άλλους συναδέλφους συναφών ειδικοτήτων, τις μητέρες των ανηλίκων θυμάτων, τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων (π.χ. πραγματογνώμονες) και τους δικαστές,με στόχο να απαλλαχθούν από τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Έχω εμπιστοσύνη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της, ότι τα θεμελιώδη, ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών και δη των ανήλικων θυμάτων αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων θα γίνουν σεβαστά και ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν».

Πηγή: https://www.protothema.gr/greece/article/1283735/stin-adepithesi-i-paidopsuhologos-pou-kataggelthike-apo-9-paterades-oti-horigise-pseudeis-katatheseis-kakopoiiseon/?