7 Οκτωβρίου η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Αλιεύει η Κατερίνα Πράπα

H εικόνα στα δικαστήρια σήμερα, σα να μην πέρασε μια μέρα: Προκλητικός ο πρωτόδικα καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης και οι οπαδοί του. Συνθήματα και ναζιστικοί χαιρετισμοί. Έκρηξη οργής από τη Μάγδα Φύσσα. Βροχή ενστάσεων από τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σε κλίμα έντασης, έπειτα από διακοπή δύο μηνών, το ξεκίνημα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή σε δεύτερο βαθμό. Νωρίς το μεσημέρι και αφού νωρίτερα είχαν υποβληθεί αρκετές ενστάσεις από τους καταδικασθέντες το Δικαστήριο διέκοψε και όρισε την 7η Οκτωβρίου ως ημέρα συνέχισης της δίκης με την Μάγδα Φύσσα να καλείται να καταθέσει.

Το δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του, στις 26 Ιουλίου, απέρριψε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του αρχηγού της οργάνωσης, επικαλούμενη προβλήματα υγείας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του σε ΜΕΘ λόγω κορονοϊού.

Τα αίματα στη δίκη άναψαν με το «καλημέρα» όταν συγκεντρωμένοι «φίλοι» του Ηλία Κασιδιάρη και του Ιωάννη Λαγού που είναι παρόντες στο δικαστήριο φώναξαν το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου». Το αντιφασιστικό κίνημα που πάντα δίνει δυναμικό «παρών» ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την άλλη μεριά και τη Μάγδα Φύσσα να στρέφεται προς τους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενη: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

28/9/2022

πηγή: thepressproject.gr