Λάρισα: Καταδικάστηκαν οι δύο εκπαιδευτικοί γονείς – Τους κατήγγειλε η κόρη τους για κακοποίηση

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Το δικαστήριο της Λάρισας έκρινε ένοχους τους δύο εκπαιδευτικούς γονείς, στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος των κοριτσιών τους.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της σωματικής βλάβης και της εξύβρισης στον 53χρονο πατέρα, που μηνύθηκε από την 24χρονη κόρη του για ενδοοικογενειακή βία. Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή στη μητέρα, για το αδίκημα της εξύβρισης.

Ο πατέρας, εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο της Λάρισας και η σύζυγός του, βρίσκονταν από την Τρίτη (27/9) υπό κράτηση μετά από σχετική καταγγελία της κόρης τους. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η μητέρα της 24χρονης καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομη κατακράτηση, διότι κλείδωσε τις δύο μεγαλύτερες κόρες της ηλικίας 24 και 18 ετών στην αποθήκη της ταράτσας «για συνετισμό».

Στη δίκη, ο 53χρονος πατέρας είχε υπερασπιστεί τη συνομήλική σύζυγό του, αποδίδοντας επιθετική συμπεριφορά στις κόρες του. Ωστόσο, πριν τρεις μέρες (27/9) η 24χρονη κατήγγειλε τον πατέρα της για ενδοοικογενειακή βία, με αποτέλεσμα να προσαχθεί και να συλληφθεί.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν μέλη φεμινιστικής οργάνωσης σε ένδειξη συμπαράστασης στις κόρες της οικογένειας.

30/9/2022

πηγη: www.topontiki.gr