15 νεκρές νέες γυναίκες

Νέες γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής και οι εννέα διασωθείσες. 40 οι επιβαίνοντες στη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες που ναυάγησε νωρίς το πρωί στο Πεταλίδι της Θερμής Λέσβου

Εννέα γυναίκες, νεαρής ηλικίας όλες Αφρικανικής καταγωγής, διασώθηκαν μέχρι τώρα από το Λιμενικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Στρατό στην περιοχή της στρατοπέδου της Προβοσκίδας, λίγο πριν το Πεταλίδι της Θερμής. Όλες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

15 νέες γυναίκες, και αυτές όλες Αφρικανικής καταγωγής είναι και τα θύματα του ναυαγίου που αυτή τη στιγμή (ώρα 7,30 το πρωί) μεταφέρονται από την ακτή στον τόπο του ναυαγίου, στο νεκροτομείο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά αναζητούνται άλλα 16 περίπου άτομα, αφού σύμφωνα με μαρτυρία διασωθείσας στη βάρκα που έφυγε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, επέβαιναν 40 άτομα.

Ας σημειωθεί ότι το ταξίδι που αποδείχθηκε ταξίδι στο θάνατο έγινε κάτω από συνθήκες κακοκαιρίας αφού όλη τη νύχτα αλλά και ακόμα και τώρα, ανατολικά της Λέσβου, στο στενό μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών έπνεαν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφώρ.

Στην περιοχή του ναυαγίου επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας μαζί με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

6/10/2022

πηγή: stonisi.gr