Γυναικοκτονία Νεκταρίας Μαράκη: Ισόβια στον 55χρονο σύζυγό της

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Δίκαιη η ποινή για τον συζυγοκτόνο, προκαλεί όμως προβληματισμό και στενοχώρια ότι το αγόρι της δικαιολόγησε τον φονιά πατέρα του στο δικαστήριο, αντίθετα με την κόρη. Αυτό δυστυχώς το έχουμε δει σε πολλές δίκες, τα αγόρια να ξανασκοτώνουν τη μάνα τους, αλλά και σε πολλές υποθέσεις κακοποίησης γυναικών που δεν έφτασε στο μοιραίο. Η εκπαίδευση των παιδιών, και ιδίως των αγοριών, στη βία, και η δικαιολόγησή της, είναι ένας άλλος βραχνάς για τις γυναίκες που κακοποιουνται. Σ.Β.

Γυναικοκτονία Νεκταρίας Μαράκη: Ισόβια στον 55χρονο σύζυγό της που την έσφαξε στο ξενοδοχείο που εργαζόταν

Στην απολογία του είπε ότι την είχε δει εκείνο το πρωινό να κατευθύνεται στη δουλειά της με το αυτοκίνητο. Της έκανε νόημα και δε σταμάτησε και την ακολούθησε στο ξενοδοχείο. «Ντρέπομαι να πω όσα μου είπε και θόλωσα» συνέχισε ο κατηγορούμενος.
Στην απολογία του είπε ότι την είχε δει εκείνο το πρωινό να κατευθύνεται στη δουλειά της με το αυτοκίνητο. Της έκανε νόημα και δε σταμάτησε και την ακολούθησε στο ξενοδοχείο. «Ντρέπομαι να πω όσα μου είπε και θόλωσα» συνέχισε ο κατηγορούμενος.

Στη δίκη ήταν διχασμένη και η οικογένεια καθώς ο μεγάλος γιος της οικογένειας κατέθεσε υπέρ του πατέρα του λέγοντας ότι υπήρχε αίσθημα ντροπής καθώς η μητέρα τους είχε σχέση με φίλο του πατέρα του. Η κόρη βρέθηκε απέναντι στην πολιτική αγωγή λέγοντας ότι ο πατέρας ήταν βίαιος και πως τους χτυπούσε με μια κουτάλα του φαγητού. Ο 55χρονος είχε πλήξει με μαχαίρι την εν διαστάσει σύζυγό του 24 φορές. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε από το Δικαστήριο της Νεάπολης μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής.

Tο χρονικό της φρικτής δολοφονίας

Η άγρια δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας Μαράκη είχε σημειωθεί στα τέλη Οκτωβρίου του 2021, στον Περιστερά της Ιεράπετρας, όπου ο 55χρονος εν διαστάσει σύζυγός της την έσφαξε με πολλαπλές μαχαιριές, επειδή εκείνη είχε αποφασίσει οριστικά να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς εκείνον. Ο 55χρονος, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος από πέρυσι, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Μόλις ολοκλήρωσε την αποτρόπαια πράξη του, ο δράστης φέρεται να εγκατέλειψε το δίκυκλο όχημά του, καθώς δεν έπαιρνε μπρος και να μετέβη πεζός σε παρακείμενο χωράφι, σε απόκρημνο παραθαλάσσιο μέρος. Όταν λίγα λεπτά αργότερα έσπευσαν επιτόπου οι πρώτοι αστυνομικοί, ο 55χρονος απείλησε ότι θα πέσει στο κενό, ενώ αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε.
Για σχεδόν 7 ώρες έλαβε χώρα “θρίλερ” διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αστυνομία και τον γυναικοκτόνο, πριν τελικά ο τελευταίος να πειστεί να παραδοθεί στις Αρχές.

ΠΗΓΗ: neakriti 13-1-23

Περιγραφή φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία: Η δλοφονημένη γυναίκα, καθιστή σε έναν κήπο