ΘΕΑΤΡΟ: Θαλαμος Νο 6 – Ο Τσεχωφ και ο αγώνας ενάντια στη βία της πατριαρχίας

Γράφει η Κατερίνα Σπύρου

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου σας καλούμε να δούμε μαζί την παράσταση: Ο Τσεχωφ και ο αγώνας της γυναίκας ενάντια σε κάθε μορφή βίας

«Η Φαίη Κοσμίδου διασκευάζει την αριστουργηματική νουβέλα του Άντον Τσέχωφ: ‘Θάλαμος Νο 6’ προσδίδοντας της όλη τη πνοή και νιότη του σύγχρονου αγώνα ενάντια στη βία της πατριαρχίας. στην τυφλή αστυνομική βία, σε κάθε κοινωνικό αποκλεισμό.
Το ψυχιατρικό άσυλο της ιστορίας του Τσέχωφ γίνεται στα χέρια της Νατάσας Φαίης Κοσμίδου ένα σύμβολο για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Πέντε γυναίκες στη σκηνή ξεδιπλώνουν το νήμα της αφήγησης του πιο επιδραστικού έργου του Τσέχωφ συνδέοντάς το με τις πολιτικές δολοφονίες του σήμερα, με τις γυναικοκτονίες, με τους αγώνες της γενιάς του Αλέξη και του Παύλου αποδεικνύοντας ότι το πολιτικό θέατρο μπορεί να είναι ποιητικό κι ότι το θέατρο της κοινωνικής διαμαρτυρίας μπορεί να ευωδιάζει τρυφερότητα φρεσκάδα και ανθρωπιά.»

Στο εισαγωγικό για το έργο εμείς θα προσθέσουμε ότι η παράσταση αποτελεί ένα πολιτικό φεμινιστικό μανιφέστο, τα τραγούδια της Νατάσας είναι πολιτικά μηνύματα αφύπνισης.

Η παράσταση αποτυπώνει μέσα από τον λόγο τη μουσική την κοινωνική διαμαρτυρία. Τα πολιτικά τραγούδια της παράστασης τα οποία εντάσσονται στην αφήγηση διηγούνται τις αγωνίες των γυναικών αλλά και κάθε ανθρώπου που αμφισβητεί, που αγωνίζεται να ξεφύγει από το σύστημα του εγκλεισμού του, από την πατριαρχική βία, από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους από κάθε μηχανισμό που αφαιρεί δικαιώματα και ελευθερίες.

Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Θέατρο Άλφα, τιμή εισιτηρίου 9 ευρώ.