Καμπάνα 190 χιλ. ευρώ στον ΑΝΤ1 για την εκπομπή του Λιάγκα

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβου

Μα γιατί; Μιλάμε για μία εκπομπή κόσμημα που τη θέλουν τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα και προσπαθεί ο ΑΝΤ1 να την κρατήσει με νύχια και με δόντια.

Το ΕΣΡ, λοιπόν, τιμώρησε με πρόστιμα συνολικού ύψους 190 χιλιάδων ευρώ τον ΑΝΤ1 για ένα επεισόδιο του «Πρωινού» με τον Γιώργο Λιάγκα, που προβλήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2022. Οι ποινές αφορούν τον τρόπο κάλυψης από την εκπομπή της υπόθεσης του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

Το κανάλι του Αμαρουσίου καλείται να πληρώσει 50 χιλιάδες ευρώ για «για παράνομη ταυτοποίηση θύματος εγκλήματος κατά της γενετήσιας ελευθερίας», 50 χιλιάδες ευρώ για «προσβολή προσώπου», 50 χιλιάδες ευρώ για «υποβάθμιση προγράμματος» και 40 χιλιάδες ευρώ για «παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας».

Το ΕΣΡ αναφέρει πως μεταδόθηκαν από την εκπομπή στοιχεία, πολλά στοιχεία μάλιστα, που έκαναν «απολύτως εφικτή την ταυτοποίηση του φερόμενου θύματος». Επίσης, έγινε «αναλυτική περιγραφή στο κοινό των σεξουαλικής φύσεως πράξεων στις οποίες φέρεται να είχε υποχρεωθεί να προβεί η ανήλικη» και αναφέρθηκαν «υποτιμητικοί για την ανήλικη ισχυρισμοί του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης και τρίτων προσώπων».

Όσο για τον ίδιο τον Γιώργο Λιάγκα, ισχυρίστηκε «ότι έχει και βλέπει στο κινητό του φωτογραφίες με πρωταγωνιστές τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης και το ανήλικο κορίτσι», ενώ περιέγραψε «στο τηλεοπτικό κοινό σκηνές από το περιεχόμενο αυτού του υλικού παιδικής πορνογραφίας».

Πηγή: efsyn.gr

Εδώ Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών, στην οποία συμμετέχει και το Μωβ, τον Οκτώβρη του 2022, όπου εγκαλεί το ΕΣΡ για όσα δημοσιεύονται και ζητά την παρέμβασή του https://tomov.gr/2022/10/25/ochi-allos-exeytelismos-tin-12chroni-ochi-alli/

Εδώ αναρτούμε στις 26/2/23 την συνολική απόφαση του ΕΣΡ, όπως δημοσιεύθηκε στη Δαύγεια: https://www.qualex.gr/el-GR/periexomeno/dioikitika-eggrafa/dioikitika-eggrafa?id=1876727&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Qualex+Newsletter+24%2F02%2F2023