Τελικά, τα δίδυμα γλίτωσαν τη δολοφονία από τον πατέρα τους

Πόσο πιο τραγικό, ένας πατέρας να θέλει να “συνετίσει” την πρώην σύζυγό του με διπλή δολοφονία των παιδιών του; Ήταν «απόπειρα συνέτισης», είπε ο δικηγόρος, και όχι δολοφονίας των 2,5 ετών δίδυμων παιδιών του. Ευτυχώς, οι αστυνομικοί έτρεξαν στο σημείο, μετά από πρόσκληση της μητέρας τους, και με άμεση αντίδραση έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου, το οποίο είχε κλείσει ο δράστης, αφού μάλιστα είχε δέσει στα πίσω παιδικά καθίσματα τα δύο παιδάκια και είχε απελευθερώσει αέριο για να τα σκοτώσει.

Και πόσο πιο τραγικό για τον κλάδο των δικηγόρων, όταν ο δικηγόρος του θύτη και επίδοξου κατά συρροήν δολοφόνου των παιδιών του, Ιωάννης Καραμετσίδης, ανέφερε σε δηλώσεις του σε κανάλια ότι οι αστυνομικοί που ήρθαν για τη διάσωση, ήταν έμπλεοι κομπασμού; Περιμένουμε την αντίδραση των δικηγορικών συλλόγων γι’ αυτό.

Οι αστυνομικοί έσωσαν για δευτερόλεπτα τα μικρούλια, και φυσικά αξίζουν κάθε επαίνου, γιατί έκαναν έγκαιρα το καθήκον τους. Ένας μάλιστα από αυτούς εισέπνευσε το αέριο.

Και γιατί ο επίδοξος δολοφόνος ήθελε να “συνετίσει” την πρώην γυναίκα του; Μα γιατί βγήκε το διαζύγιο και της επιδίκαζε διατροφή, οπότε εκείνος ζήτησε την επιμέλεια των παιδιών του, για να την αποφύγει, όπως μάθαμε από κάποιες δηλώσεις στα κανάλια.

Δυστυχώς, ενώ είχε βγει το διαζύγιο, οι δικαστικές αρχές έδωσαν την άδεια επικοινωνίας στον βίαιο πατέρα, παρά τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και συνεχή κακοποίηση από τη μητέρα των παιδιών.

Ένα ακόμα ακραίο έγκλημα που προέρχεται από το νόμο Τσιάρα 4800/2021 για την τάχα συνεπιμέλεια, που προβλέπεται, χωρίς να συνυπολογίζεται εξαρχής η ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών. Και εδώ να υπενθυμίσουμε ότι στη Μακρυνίτσα του Βόλου, τον Απρίλιο του 2021, με αφορμή των ίδιο νόμο, εκτελέστηκαν από τον πατέρα ανηλίκου η μητέρα του και ο αδελφός της, Κωνσταντίνα και Γιώργος Τσάπας.

Με αφορμή την παρ’ ολίγον τραγική κατάληξη, οι γυναικείες οργανώσεις απαιτούμε ξανά την τροποποίηση του νόμου, την εκδίκαση της κάθε υπόθεσης επιμέλειας και επικοινωνίας των παιδιών με τους γονείς τους με βάση τις πραγματικές συνθήκες στην κάθε οικογένεια, με τη συμβολή επαγγελματιών ψυχικής υγείας και τον αποκλεισμό των βίαιων συζύγων.

Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και την Συναινετική Συνεπιμέλεια

28-3-2023