ΤΟ ΜΩΒ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 12ΧΡΟΝΗ

ΤΟ ΜΩΒ        

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 12ΧΡΟΝΗ

7/4/2023

Γιατί  δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη καμία συλλογικότητα, αλλά και κανένας  η καμία σ αυτό που συμβαίνει στο 12 χρόνο κορίτσι, αλλά ούτε στις αίτιες που το δημιούργησαν αλλά ούτε και στις συνθήκες κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές που αφήνουν ελεύθερα τα κυκλώματα εμπορίας γυναικών- κοριτσιών.

Γιατί δεν μπορεί να μείνεις αμέτοχη,ος όταν το οργανωμένο κύκλωμα μαστροπείας, με διασυνδέσεις σε αστυνομία, δικαιοσύνη, απλώνει ανενόχλητο τα πλοκάμια του παντού.

Γιατί δεν  μπορεί επίσης να μην αναγνωρίζουμε ότι σε μια σεξιστική και πατριαρχική κοινωνία διαποτισμένη από την  κουλτούρα της πορνικής και πορνογραφικής αντίληψης, τα καταγεγραμμένα πολλαπλά γεγονότα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης αυξάνονται.

Γιατί δεν μπορείς να μείνεις παρατηρήτρια στα γεγονότα όπως  έχουν καταγραφεί από την ημερομηνία καταγγελίας της μητέρας, για το οργανωμένο κύκλωμα  παιδοβιαστών  στην αντιμετώπιση της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών, στην έλλειψη προστασίας όχι μόνο του ανήλικου κοριτσιού αλλά και όλης της οικογενείας.

Γιατί δεν  μπορούμε να είμαστε θεατές πλέον και η αντίδρασή μας να περιορίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό μας η τον θυμό μας η να καλυπτόμαστε από τις ανακοινώσεις της επιτροπής αλληλεγγύης η οποία έχει καταφέρει να διατηρήσει όχι μόνο το θέμα με τις συνεχείς ενημερώσεις, αλλά και να στηρίζει μια οικογένεια με πολλά προβλήματα επιβίωσης.

Οι συνεχείς εξελίξεις και οι ενέργειες του κυκλώματος μαστροπείας καταδεικνύουν την άρνηση των κρατικών φορέων (αστυνομία, εισαγγελικές αρχές) και θεσμών να προστατεύσουν τα θύματα από τις απειλές και τους εκβιασμούς. Μία νοσηρή και άρρωστη σεξιστική κοινωνία.

΄Ένα παιδί βαθιά τραυματισμένο από την  τραγική εμπειρία των συνεχόμενων βιασμών, παραμένει κλεισμένο, απομονωμένο, φοβισμένο.  Η παιδική ηλικία χάθηκε στη βία της πατριαρχίας, με ενοχές, με τη μητέρα της φυλακισμένη,  χωρίς εκπαίδευση μέχρι τα τέλη Μαρτίου και μόνο μετά από πιέσεις και διαμαρτυρίες τελικά το Υπουργείο Παιδείας της προσέφερε  την επιλογή στην κατά οίκον εκπαίδευση. Η  αστυνομία ενώ γνώριζε  τις επαναλαμβανόμενες  ενέργειες εκφοβισμού της μικρής και απειλών στην οικογένεια, παρέμεινε άπραγη, υποτιμώντας και αδιαφορώντας για τον κίνδυνο, ενώ  η Υφυπουργός Εργασίας κα Μιχαηλίδου στο ρόλο της το θεσμικό,  λειτούργησε  επιπόλαια  και ανεύθυνα δημοσιοποιώντας  τον τόπο κατοικίας της.

Αδιαφορία, ανευθυνότητα, σκοπιμότητα, τι ακριβώς πρέπει να της προσάψεις για την απαράδεκτη ενέργεια δημοσιοποίησης και τέλος η δημόσια παρουσίαση των γεγονότων από συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές, με εικόνες και προκλητικές αναφορές σε ένα γεγονός το οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί με σεβασμό και διακριτικότητα, για την ηλικία του παιδιού αλλά και για την πραγματική αιτία της ανάπτυξης των κυκλωμάτων παιδοβιασμού με οικονομικά συμφέροντα και διασυνδέσεις με την GREEK MAFIA

Τα συνεχή γεγονότα έμφυλης βίας, βιασμών, παιδοβιασμών  και traffiking αυξάνονται.

Είναι μόνο αποτέλεσμα του καπιταλισμού η ανάπτυξη της πορνογραφικής εικόνας, η εύκολη πρόσβαση σε σκηνές πορνογραφικής βίας ή η εικόνας 12χρονων-13χρονων παιδιών- κοριτσιών μέσα από τη βιομηχανία της μόδας  και της βιομηχανίας του σεξ με γόβες ψηλοτάκουνες, με εικόνες και συμπεριφορές ώριμων γυναικών; Η αδηφάγα εκμετάλλευση/εκμηδένιση της παιδικής αθωότητας και η  μετατροπή της σε  εικόνα γυναίκας ώριμης  διαθέσιμης και υποσχόμενης.

Είναι εικόνες που γεμίζουν μόνο  τις αρρωστημένες  φαντασιώσεις  πορνογραφικών περιοδικών  ή και περιοδικών ευρείας κατανάλωσης?  Είναι το στερεότυπο που από τις ώριμες ηλικίες της  ανικανοποίητης πατριαρχίας προωθεί την βιομηχανία της βίαιης απόλαυσης   χρησιμοποιώντας  πλέον και παιδιά.  Δεν είναι μόνο μια επικερδής επιχείρηση μια «μπίζνα» όπως χαρακτηριστικά λέγεται αλλά έχει συμμέτοχους, που νομιμοποιούν την εκμετάλλευση, έχει πελάτες που απαιτούν όλο και μικρότερες ηλικίες, έχει αστυνομικούς που παρέχουν προστασία, δικαιοσύνη που τα θύματα της εμπορίας και οι καταγγέλλουσες δεν προστατεύονται, όπως ο Μπουγιούκας αστυνομικός διακινητής και μαστροπός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος και σήμερα  ΜΠΟΡΕΊ να απειλεί δημόσια  με τιμωρία την καταγγέλλουσα θύμα trafficking της Ηλιούπολης, μετά από τέσσερεις μήνες εκδίκασης της υπόθεσης,  χωρίς να απαγγελθεί αυτεπάγγελτη δίωξη.

Είναι η κρυφή επιθυμία της Δημοτικής αρχής του κ.Μπακογιάννη  να αυξήσει τους οίκους ανοχής  για να αποκομίσει τα ανάλογα έσοδα, είναι το ίδιο το κράτος που αποσιωπά αφήνοντας ελεύθερους τους μαστροπούς ενώ δεν προστατεύει τα θύματα εμπορίας, γιατί εάν ήθελε θα είχε κλείσε τον οίκο ανοχής που είχαν το 12 χρόνο και στον οποίο δεν γνωρίζουμε εάν  υπήρχαν πιθανά και άλλα παιδιά θύματα, αλλά και την πλειοψηφία των οίκων ανοχής που είναι παράνομοι.

Είναι το βαθύ πατριαρχικό σύστημα με βαθιές τις ρίζες εκμετάλλευσης στην εμπορία του γυναικείου σώματος. Είναι η πορνεία που σιγά σιγά νομιμοποιείται  στην συνείδησή μας αιτιολογώντας την, ως αποτέλεσμα φτώχειας, απομόνωσης και αναγκαστικής επιλογής. Πώς μπορεί να είναι επιλογή η βία στο σώμα μας, πώς μπορεί να είναι επιλογή μόνο  για τις  γυναίκες που αντιμετωπίζουν φτώχεια και ανάγκη επιβίωσης, χωρίς να εξετάσουμε τα βαθύτερα κοινωνικά  σεξιστικά και πατριαρχικά αίτια.

Συμμετέχουμε την Παρασκευή 7 Απριλίου στο κάλεσμα της  Επιτροπής αλληλεγγύης για την 12 χρόνη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

 Την  κ. Σερεγέλα Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας για την μη προστασία της μικρής και την αδιαφορία της να εφαρμόσει τις διατάξεις και νόμους που προστατεύουν τα κορίτσια από την κακοποίηση και την εμπορία.

Την Δημοτική αρχή του Κ. Μπακογιάννη για τις υπόγειες κινήσεις δημιουργίας νέων  οίκων ανοχής, ενώ δεν έχει κλείσει αυτόν που έχει κατηγορηθεί ότι εξέδιδε το παιδί και την υπεύθυνη κ. Γκάγκα για την προκλητική  συμπεριφορά και άρνησή της να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες δομές στήριξης που προβλέπονται για την 12χρονη και την οικογένειά της

  Για  αυτά που όφειλαν να πράξουν και δεν έχουν κάνει για τη σιωπή τους τη συνενοχή τους, την αδιαφορία τους.

Για  να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα προστασίας για όλα τα παιδιά- κορίτσια- γυναίκες που υφίστανται την  έμφυλη βία, το trafficking,

 Για  να σπάσουμε τον φόβο των θυμάτων και να γνωστοποιήσουμε ότι  θα είμαστε δίπλα και μαζί, αλληλέγγυες και παρούσες

 Για να καταγγείλουμε ότι τα κυκλώματα μαστροπείας κινούνται ελεύθερα ενώ τα θύματα  αφήνονται εκτεθειμένα.

Για να καταγγείλουμε την έλλειψη εισαγγελικής παρέμβασης στις απειλές του ελεύθερου κατά το δικαστήριο Μπουγιούκα και στον κάθε μαστροπό  που κυκλοφορεί ελεύθερα.