Bazaar για την Οικονομική Ενίσχυση της Π.

Κατηγορία: Συγκέντρωση
Πότε: 07/11/2021 11:00 πμ
Η Π. μεγάλωσε σε συνθήκες ακραίας φτώχιας και ενδοοικογενειακής κακοποίησης από τον πατέρα της σε ένα χωριό έξω από την Κόρινθο. Μία ημέρα αποφάσισε να φύγει από το χωριό, με τα πόδια, και έτσι έφτασε σε μία κοντινή επαρχιακή πόλη, χωρίς να ξέρει κανέναν εκεί. Συνήθως κοιμόταν στο δρόμο, έτρωγε σε συσσίτια και περιστασιακά έκανε κάποιες μικροδουλειές για το χαρτζιλίκι.
Πέρασαν μήνες έτσι. Τη νύχτα της 22ας Ιουνίου, 2016. η Π., 22 ετών τότε, και μία ανήλικη φίλη της, κάθονται σε ένα παγκάκι. Ένας 46χρονος σωματώδης άνδρας, με 22,8% αλκοόλ στο αίμα του, πλησίασε τις δύο κοπέλες, άρχισε να τις υποβιβάζει λεκτικά και να τις παρενοχλεί σεξουαλικά.
Σε μία στιγμή, ο 46χρονος πήγε να βγάλει κάτι από την τσέπη του. Η Π., τρομαγμένη και αφού θεώρησε ότι ο 46χρονος οπλοφορεί, έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε για αυτοπροστασία και έδωσε ένα, αλλά μοιραίο, χτύπημα στον θώρακα του άνδρα. Σε κατάσταση φόβου και απειλής, χρησιμοποίησε το μόνο μέσο που διέθετε, για να προστατέψει τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και τη σεξουαλική αυτοδιάθεση της ίδιας και της ανήλικης φίλης της.
Τα κορίτσια πανικοβλήθηκαν και έτρεξαν. Η Αστυνομία προχώρησε εύκολα σε ταυτοποίηση και σύλληψη. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της βρέθηκαν ατομικότητες και συλλογικότητες του φεμινιστικού χώρου. Η Π. καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 15 έτη και 4 μήνες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Στο Εφετείο, η ποινή της έπεσε στα 10 χρόνια.
Ωστόσο, η αυτοάμυνα δεν έγινε δεκτή, παρότι προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα.
H Π. αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμα στη φυλακή, με επιβαρυμένη υγεία, μετά από τα όσα έχει περάσει. Με εντελώς τιμωρητική λογική και επιδεικτική αγνόηση της πολλαπλής ευαλωτότητάς της, η οποία προκύπτει από έγγραφα που κατατέθηκαν με τα υπομνήματα της, αρνούνται τις αιτήσεις αποφυλάκισής της. Και εντωμεταξύ δεν έχει καμία οικονομική βοήθεια, οπότε χρειάζεται οικονομική στήριξη.
Για αυτό το σκοπό, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 15.00 το απόγευμα, η Ανοιχτή Φεμινιστική Συνέλευση διοργανώνει bazaar για την οικονομική ενίσχυση της Π. στην Ακαδημία Πλάτωνος.
*Όσες, όσοι και όσα από εμάς έχουμε ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα σε καλή κατάσταση, τα οποία θα θέλαμε να δώσουμε, ερχόμαστε νωρίτερα (στις 10πμ) για να ετοιμάσουμε τους πάγκους. Επίσης, φέρνουμε μαζί κούτες ή / και κρεμάστρες για να βοηθήσουν στην οργάνωση των ρούχων.
*Όσες, όσοι και όσα από εμάς αγοράσουμε, στηρίζουμε την Π. Αν δεν θέλουμε να αγοράσουμε, θα υπάρξει και κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.
*Όσες, όσοι και όσα από εμάς θέλουμε να προσφέρουμε με κάποιο άλλο φροντιστικό τρόπο (φαγητό, γλυκά κλπ.) όλα είναι ευπρόσδεκτα.
*Θα διατεθούν και βιβλία.
*Στο bazaar θα διατεθούν και κάποια μπλουζάκια « Αν χρειαστείς βοήθεια, έλα σε εμένα» στην αρχική τους τιμή (10 ευρώ).
*Στις 15.00 στον ίδιο χώρο θα κάνουμε την δεύτερη ανοιχτή μας συνέλευση για να καθορίσουμε τους στόχους και τις επιθυμίες μας για το χαρακτήρα και τη δράση της ομάδας, ώστε να προχωρήσουμε σε μελλοντικές ομάδες εργασίας.
Περιγραφή εικόνας για άτομα με οπτική αναπηρία: Φωτογραφία από τις φυλακές γυναικών Ελεώνα μια ηλιόλουστη μέρα, όπου η εξωτερική πόρτα των φυλακών είναι ανοιχτή.