Εκδήλωση Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών

Κατηγορία: Συγκέντρωση
Από: 04/12/2022 12:00 μμ | Έως: 04/12/2022 2:30 μμ
Αγαπητές/οί φίλες/οι και συναγωνίστριες/ές,
με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά της βίας εναντίον των Γυναικών σας καλούμε σε μεγάλη κοινή συγκέντρωση σε ένα συμβολικό χώρο τον Κολωνό, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.
Ραντεβού στις 12.00 – 14:30, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος (απέναντι απο το Συνεργατικό Καφενείο, είσοδος από Μοναστηρίου 140).
Με μουσικές και άλλα δρώμενα, για να απαντήσουμε στη βία με πολιτισμό
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΒΙΑΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ
ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΑΣΤΡΟΠΙΑΣ
ΟΧΙ ΑΛΛΗ “ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ” ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
Θα ακολουθήσει πορεία στο μετρό Σεπολίων.
Τα γεγονότα που ζούμε τα τελευταία χρόνια μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι ο αγώνας των γυναικών για την ισότητα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή. Γυναίκες σκοτωμένες από χέρια συντρόφων τους, ατέλειωτη βία εναντίον γυναικών και παιδιών (μερικές φορές από κρατικούς λειτουργούς), ατιμωρησία ενόχων, υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, και παντελή απουσία της από τις διεκδικήσεις των γυναικείων δικαιωμάτων, χαμηλή εκπροσώπηση γυναικών σε πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς, φτωχοποίηση γυναικών, κατάχρηση εξουσίας, περιφρόνηση δημόσιων θεσμών, επιλεκτική αντιμετώπιση ατόμων και φορέων που είναι κοντά στην εξουσία, δηλώσεις πολιτικών που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση και προσπάθεια αναβίωσης του χουντικού τρίπτυχου πατρίς – θρησκεία – οικογένεια…
Ως συνέπειες όλων αυτών βλέπουμε τη διάδοση του φόβου, παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αναδίπλωση του δημόσιου λόγου και της παρουσίας των γυναικών, διαπόμπευση και εξευτελισμό προσώπων, διατάραξη των οικογενειακών δεσμών, κατακρήμνιση του κράτους δικαίου, εκτροχιασμό των μέσων ενημέρωσης, αύξηση της δυστυχίας, διάψευση των προσδοκιών και ακύρωση των κατακτήσεων του φεμινιστικού κινήματος σε όλον τον κόσμο.
Σε όλα αυτά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. Να αποδείξουμε ότι το φεμινιστικό κίνημα είναι ακόμα ζωντανό, οι γυναίκες είναι αλληλέγγυες, η οπισθοδρόμηση δεν είναι ανεκτή!
Ας σταματήσουμε τα δάκρυα και τον σπαραγμό της ψυχής μας και ας γίνουμε ένα δυνατό ποτάμι αντίδρασης και αντίστασης στην υπονόμευση του μέλλοντός μας. Ας γίνει η φωνή μας βροντή και η παρουσία μας κεραυνός για να φράξει κάθε τέτοια απόπειρα.
Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών