ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ

Κατηγορία: Εκδήλωση
Πότε: 15/05/2021 3:00 μμ

Φοιτητική Ημερίδα ΔΠΜΣ Βιοηθικής

ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ

Αγαπητές νέες ερευνήτριες, αγαπητοί νέοι ερευνητές,

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην Ημερίδα με θέμα Φεμινισμός και Ζητήματα Βιοηθικής στις 15 Μαΐου 2021, η οποία οργανώνεται από ομάδα πρωτοετών φοιτητ(ρι)ών του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος για τη Βιοηθική του Πανεπιστημίου Κρήτης (Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Τμήμα Ιατρικής, Τμήμα Βιολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας) και της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ημερίδα θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom.

Ερευνητικός στόχος της Ημερίδας είναι η ανάδειξη φεμινιστικών ζητημάτων στους χώρους της Βιοηθικής, της Υγείας, της Αναπαραγωγής και των Νέων Τεχνολογιών. Σκοπός της Ημερίδας είναι να δώσει το βήμα σε νέες ερευνήτριες και νέους ερευνητές που επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, ώστε να δημιουργηθεί γόνιμος διάλογος γύρω από ζητήματα Φεμινισμού και Βιοηθικής.
Θεματικοί άξονες: (1) Φεμινισμός και Ζητήματα Αναπαραγωγής, (2) Φεμινισμός και Ζητήματα Βιοτεχνολογιών (3) Οικοφεμινισμός.

Οι παραπάνω θεματικοί άξονες δεν είναι κατ’ ουδένα τρόπο εξαντλητικοί. Στην Ημερίδα ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή ειδικών του χώρου της Βιοηθικής, γυναίκες και άνδρες ιατρούς, βιολόγους, νομικούς, φιλοσόφους, κοινωνιολόγους, φοιτητές και φοιτήτριες διαφορετικών επιστημονικών πεδίων που ενδιαφέρονται για τα ζητήματα αυτά.
Ο συνδεσμος παρακολούθησης της Ημερίδας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Επικοινωνία στο email: biofem8@gmail.com

Οργανωτική Επιτροπή:
Ιωάννα Αγριμάκη, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΔΠΜΣ Βιοηθική, τελειόφοιτη τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Κρήτης, Βιολόγος.
Βασιλική Μελισσινού, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΔΠΜΣ Βιοηθική, Πτυχιούχος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Κρήτης.
Πέννυ Παραλίκα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΔΠΜΣ Βιοηθική, Ασκούμενη Δικηγόρος Αθηνών.
Γιώργος Στρέμπλης, Υποψήφιος Διπλωματούχος ΔΠΜΣ Βιοηθική, Διπλωματούχος Συστηματικής Φιλοσοφίας και Βιοηθικής Α.Π.Θ., Επιστημονικός Συνεργάτης ΔΙ.Κ.Α.Μ.
Βικτώρια – Γενοβέφα Τσιαμήτρου, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΔΠΜΣ Βιοηθική, Δικηγόρος Βέροιας.
Μαρία-Δέσποινα Ψαρομηλίγκου, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΔΠΜΣ Βιοηθική, Ασκούμενη Δικηγόρος Αθηνών.
Γραφιστική επιμέλεια: Καλλιόπη Μαρινάκη

https://www.facebook.com/events/856765938390227/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22your_upcoming_events_unit%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D