Κρείττον σιγάν; βιβλίο μνήμη Σούλας Παναρέτου

Πότε:
Νοέμβριος 22, 2019 @ 6:30 μμ – 8:30 μμ
2019-11-22T18:30:00+02:00
2019-11-22T20:30:00+02:00
Πού:
Πολυχώρος ΣΠΟΥΤΝΙΚ
Κεραμεικού 46 και Μυλλέρου
Κρείττον σιγάν; βιβλίο μνήμη Σούλας Παναρέτου @ Πολυχώρος ΣΠΟΥΤΝΙΚ

Κρείττον σιγάν;

Μνήμη Σούλας Παναρέτου. Απάνθισμα κειμένων

Ανθολόγηση/επιμέλεια: Ιλεάνα Σακκά

(Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς │ Εκδόσεις Νήσος)

Θα μιλήσουν οι:

Ντίνα Βαΐου, καθηγήτρια ΕΜΠ

Ειρήνη Φερέτη, πρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

Νίκος Φίλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Ιλεάνα Σακκά, αν. μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η Σούλα Παναρέτου υπήρξε μία σπουδαία γυναίκα, μία πληθωρική, αυθεντική, οξυδερκής και διορατική προσωπικότητα. Το ολοκληρωτικό δόσιμό της στην υπόθεση της αριστεράς και στα κινήματα τη χαρακτήρισε ως το τέλος της ζωής της.

Η συμβολή της στην ενδυνάμωση των ιδεών της αριστεράς και στην ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων ως ανθρώπινων δικαιωμάτων υπήρξε αναμφίβολα καθοριστική. Τα κείμενά της το αποδεικνύουν, όπως, επίσης, αποδεικνύουν τη διαχρονικότητα και τη διορατικότητα της σκέψης της. Ήταν μία γυναίκα με τεράστια εμβέλεια και διακομματική αποδοχή.

Η εβδομαδιαία στήλη «κρείττον σιγάν;», απάνθισμα της οποίας αποτελεί η παρούσα έκδοση, σχολίαζε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, εθνική ή διεθνή, με πολιτική εμβρίθεια. Η στήλη αυτή αποτέλεσε για χρόνια μία πολύτιμη βοήθεια στη διαμόρφωση σφαιρικής άποψης γύρω από εθνικά και διεθνή γεγονότα. Αυτά τα κείμενα αποτελούν ανεκτίμητη κληρονομιά για να πορευόμαστε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Πέρα από την επιλογή των άρθρων της στήλης «κρείττον σιγάν;» η παρούσα έκδοση συμπληρώνεται τόσο από κομβικές ομιλίες της ίδιας της Σούλας Παναρέτου όσο και από κείμενα που έγραψαν για εκείνη άνθρωποι που τη γνώρισαν μέσα από τη δράση της.