ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ. ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 24/11

Κατηγορία: Εκδήλωση
Πότε: 24/11/2022 6:30 μμ

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) του Δήμου Κηφισιάς και η Ελληνική Αντιπροσωπεία του  Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Μηδενική Ανοχή στην Έμφυλη Βία. Συζητώντας με την Κοινωνία των Πολιτών», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στις 18:30, στην Αίθουσα Βασίλειος Γκατσόπουλος στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

Στην εκδήλωση θα γίνουν αναφορές στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις για την Βία κατά των Γυναικών από την κυρία Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτή ΝΔ, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την κυρία Κουντουρά, Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την κυρία Δημαδάμα Αντιπρόεδρο Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κεντρική εισήγηση με θέμα «Η ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών στην Ελλάδα: Αναπαραστάσεις, πεποιθήσεις, στερεότυπα», από την κυρία Ιωάννα Τσίγκανου, Εγκληματολόγο-Κοινωνιολόγο, Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ.

Τέλος, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από γυναικείες οργανώσεις και άλλους φορείς.