Σπάμε τη σιωπή – Η  σεξουαλική βία κατά των γυναικών- Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά

Κατηγορία: Εκδήλωση
Από: 03/01/2021 7:00 μμ | Έως: 03/02/2021 10:22 μμ

Διαδικτυακή Εκδήλωση – Συζήτηση
Σπάμε τη σιωπή – Η  σεξουαλική βία κατά των γυναικών
Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 στις 19:00
 
Η σεξουαλική βία κατά των γυναικών σε όλες τις εκδοχές της -βιασμός,  κακοποίηση, παρενόχληση- είναι κορυφαία καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πολύ σοβαρές συνέπειες για την αξιοπρέπεια,  την εξέλιξη και την ίδια τη ζωή των γυναικών. Όπως δείχνουν οι σχετικές έρευνες, η σεξουαλική βία κατά των γυναικών είναι παγκόσμιο φαινόμενο από το οποίο δεν εξαιρείται φυσικά ο αναπτυγμένος κόσμος. Απότοκη των σχέσεων κυριαρχίας ανάμεσα στα φύλα, η έμφυλη σεξουαλική βία διαιωνίζεται μέσα από τον εκφοβισμό και πολύ συχνά τη διαπόμπευση των θυμάτων που προτιμούν να σωπάσουν παρά να υποστούν τις συνέπειες της καταγγελίας της.

Με επιθυμία να συμβάλλουμε στο σπάσιμο της σιωπής και στην ενδυνάμωση του κινήματος κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών, η «Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά» διοργανώνει  διαδικτυακή εκδήλωση–συζήτηση με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή – Η  σεξουαλική βία κατά των γυναικών» την Τετάρτη 3/2/2021 στις 7.00 μμ. Την εκδήλωση στηρίζουν η δημοτική κίνηση «Πειραιάς για όλους» και το Δίκτυο Αλληλεγγύης «Αόρατος Πειραιάς».

Καλέσαμε γυναίκες και άνδρες από το χώρο του Αθλητισμού, της Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Συνδικαλισμού, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Διαδικτύου, που έχουν εμπειρία προσωπική ή/και συλλογική στο θέμα της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών και έχουν δημόσια μιλήσει γι’ αυτά τα φαινόμενα.

Μαζί μας θα είναι:
• Μαριάννα Βεντούρη     Φοιτήτρια Πανεπιστημίου Πειραιά
• Ιωάννα Ηλιάδη             Στρατιωτική Συντάκτρια
• Μάνια Μπικώφ             Αθλήτρια, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, Co-founder Lifeguard                                           Hellas
• Βασίλης Νανούρης       Εκπαιδευτικός
• Λία Πετρίδου                 Ιστορικός, Πολιτιστική Διαχειρίστρια
• Φωτεινή Σιάνου            Ακτιβίστρια, πρ. Συνδικαλίστρια Γ.Σ.Ε.Ε.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ντίνα Δασκαλοπούλου, δημοσιογράφος

Σας περιμένουμε!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί online, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom
Είσοδος από εδώ
(ή με τα στοιχεία Meeting ID: 969 9348 8836/Passcode: 950603)
Αναμετάδοση και μέσα από τη σελίδα της Πρωτοβουλίας Γυναικών Πειραιά στο Facebook