θεατρική παράσταση οι «ΑΘΑΝΑΤΕΣ»

Κατηγορία: Εκδήλωση
Από: 03/09/2021 8:30 μμ | Έως: 05/09/2021 8:30 μμ

Μια θεατρική παράσταση για την Ελληνική επανάσταση. Μια ιστορία ζωής, αγώνα, αυταπάρνησης, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα. Η θεατρική παράσταση «Αθάνατες» με τη γνωστή ηθοποιό Μαίρη Βιδάλη (στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας) παρουσιάζεται στην περιφέρεια Αττικής στον Πειραιά και το Χαϊδάρι.

Στην παράσταση προβάλλεται την περίοδο 2021-2022, η παρουσία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και της Μαντώς Μαυρογένους στην Επανάσταση του 1821, με θέμα τον ρόλο της γυναίκας στην ιστορική αυτή περίοδο της Ελλάδας, μέσα από την αναβίωση της ζωής και του αγώνα των σημαντικών αυτών γυναικών, σε κείμενο της βραβευμένης Τάνιας Χαροκόπου και σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σε Αμερική και  Ευρώπη Λεωνίδα Λοϊζίδη, ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Μαίρη Βιδάλη, η Σύνθια Μπατσή, ο Κωνσταντίνος Ζαμπάρας και ο Βασίλης Μπατσακούτσας.

ΒΙΟΛΙ σε όλη την διάρκεια του έργου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Σκηνικά Άννα Μαχαιριανάκη

Η παράσταση άνοιξε αυλαία από το πατρικό σπίτι της εθνικής ηρωίδας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες στις αρχές Ιουλίου.

 

ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 20.30

5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ 20.30

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: Δύο ηρωίδες, δύο γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Ελληνικής Επανάστασης. Δύο αλληλένδετες ιστορίες, ένα κοινό μυστικό. Οι έχθρες που δεν έλειψαν, οι αντιξοότητες της μοίρας, της ζωής, του έρωτα, οι ανατροπές που δεν αντιμετωπιζόντουσαν με τη λογική, δεν τις πτόησαν. Αγωνίστηκαν, πολέμησαν, ξεπέρασαν την θέση τους στην κοινωνία, για να κρατήσουν ζωντανή την ταυτότητα του Έθνους μας. Έβαλαν το πατριωτισμό τους πάνω και από την ζωή τους, για να μας δώσουν το δικαίωμα να ζούμε ελεύθεροι. Τιμή και δόξα στην Μαντώ Μαυρογένους και στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

Οι «Αθάνατες» απέσπασαν το πρώτο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής με θέμα «200 χρόνια από την Επανάσταση», έχει συμπεριληφθεί στις δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει λάβει την Αιγίδα του ΕΟΤ.

Στην εκδήλωση θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού Covid– 19 (θερμομέτρηση, μάσκες και αποστάσεις).