Βιβλιοπαρουσίαση “Πατριαρχική Δικαιοσύνη και Φεμινιστικές Αντιστάσεις”

Κατηγορία: Παρουσίαση βιβλίου
Πότε: 30/10/2021 6:00 μμ

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 18:00, στον Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης, η Σίσσυ Βωβού θα μας παρουσιάσει το βιβλίο της “Πατριαρχική Δικαιοσύνη και Φεμινιστικές Αντιστάσεις”. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό.

Σχετικά με το βιβλίο:
“Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει δεκαεννέα υποθέσεις βίας διαφόρων ειδών κατά των γυναικών που έλαβαν χώρα τη δεκαπενταετία 1998 έως 2012, με τη δικαστική διερεύνηση κάποιων από αυτές να συνεχίζεται μέχρι πρόσφατα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, πιστεύω πως αποτελεί μια αντιπροσωπευτική τοιχογραφία των περιστατικών έμφυλης βίας της συγκεκριμένης περιόδου. Είναι οι σημαντικότερες υποθέσεις στις οποίες ενεπλάκη με δράσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης το φεμινιστικό κίνημα στην Ελλάδα, ή τουλάχιστον το κομμάτι του φεμινιστικού κινήματος στο οποίο συμμετείχα προσωπικά. Αφηγείται και προσπαθεί να αναλύσει βάρβαρες πράξεις που γίνονται γύρω μας και περικλείει πολύ πόνο, πολλή βία σωματική και ψυχολογική, μερικές ασθενείς νίκες και κάποιες μεγάλες ματαιώσεις.
Μπορεί το βιβλίο να είναι προσωπική μου δουλειά, ωστόσο κάθε άλλο παρά προσωπικό είναι. Παρουσιάζοντας το χρονικό κάθε υπόθεσης, προσπάθησα να ανασυνθέσω μέσα από τη διαρκή παράθεση πηγών τη δουλειά και τον αγώνα χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι έδρασαν είτε κατά μόνας είτε οργανωμένοι σε συλλογικότητες. Εκεί που μπαίνει μια πιο προσωπική διάσταση είναι το κομμάτι των αξιολογήσεων, το οποίο ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο έχω φροντίσει να είναι ευδιάκριτο.”

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη
Πρόσβαση με τις λεωφορειακές γραμμές:
700 (από το σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».
Α11 και Β11 (από το σταθμό του μετρό στην Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».
Φεμινιστική Πρωτοβουλία Πετρούπολης