Ημερολόγιο

Νοέ
23
Σα
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΒΙΒΛΙΟ @ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νοέ 23 @ 7:00 μμ – 9:00 μμ
[:el]Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΒΙΒΛΙΟ[:] @ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νοέ
24
Κυ
ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ – ΘΗΒΑ @ ΣΕΜΕΛΗ
Νοέ 24 @ 12:00 μμ – 2:30 μμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θήβα, 15/11/2019

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων φιλοξενεί στην αίθουσα «ΣΕΜΕΛΗ» του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Δήμου Θηβαίων, για το χρονικό διάστημα από 23 έως 27 Νοεμβρίου 2019, την 7η Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας Υμηττού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και του Εργαστηρίου με θέμα:

«Ισότητα Των Φύλων & Έμφυλη Βία»

Η εξάλειψη των στερεότυπων αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων, σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών. Πολύτιμος αρωγός σε αυτή την επίπονη προσπάθεια είναι η τέχνη, μέσω των ποικίλων εκφάνσεών της όπως η γελοιογραφία.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο της Έκθεσης Γελοιογραφίας

Η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια στον Υμηττό και τα 7 τελευταία διοργανώνεται από το Εργαστήρι και τον Δήμο Δάφνης- Υμηττού. Είναι η μοναδική διεθνής θεματική έκθεση γελοιογραφίας που διοργανώνεται στην Ελλάδα και στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν δεκάδες σκιτσογράφοι από όλο τον Κόσμο.

Ο θεσμός έχει συναντήσει την αποδοχή της διεθνούς κοινότητας των Σκιτσογράφων και τα έργα αξιολογούνται από διεθνή Κριτική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν προσωπικότητες από το χώρο της γελοιογραφίας και ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της Εκπαίδευσης και της Επικοινωνίας. Κάθε χρόνο επιλέγεται ένα θέμα για το οποίο προσκαλούνται οι δημιουργοί να στείλουν έργα τους.

Η φετινή διοργάνωση έχει ως θέμα: «Ισότητα των Φύλων & Έμφυλη Βία», πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δάφνης -Υμηττού. Στην Έκθεση υπέβαλαν τις συμμετοχές τους 211 Σκιτσογράφοι από 44 χώρες με 486 έργα και η Διεθνής Κριτική Επιτροπή προέκρινε να εκτεθούν συνολικά 167 έργα.

Η πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Θηβαίων» είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», με MIS 5000935.

 

ΔΙΑΛΕΞΗ: Ζεϊμπέκικος χορός και επιτέλεση του φύλου – 2η Πανελλήνια συνάντηση Ζεϊμπέκικου χορού @ Πολυχώρος Αίτιον
Νοέ 24 @ 6:30 μμ – 9:00 μμ
[:el]ΔΙΑΛΕΞΗ: Ζεϊμπέκικος χορός και επιτέλεση του φύλου - 2η Πανελλήνια συνάντηση Ζεϊμπέκικου χορού [:] @ Πολυχώρος Αίτιον

Διάλεξη: Ζεϊμπέκικος χορός και επιτέλεση του Φύλου – Γυναίκα και ζεϊμπέκικος χορός

Δόκτωρ Ανδρομάχη Μπούνα

Μεταδικτατορική ερευνήτρια και διδάσκουσα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νοέ
25
Δε
25Ν || Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών
Νοέ 25 @ 6:00 μμ
[:el]25Ν || Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών[:]

Η Συνέλευση 8ης Μάρτη καλεί στις 25 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 σε προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς την Βουλή, όπου θα ενώσει τις δυνάμεις της με άλλες φεμινιστικές συλλογικότητες.

Αγώνας για μία κοινωνία χωρίς έμφυλη βία.

Κάθε μέρα, σε κάθε τόπο και με κάθε τρόπο, παλεύουμε για μία κοινωνία χωρίς βία κατά των γυναικών, παλεύουμε για ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία.

Ο βιασμός και ο φόνος της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο το 2018, ο φόνος της Σούζαν Ήτον στην Κρήτη, της Αγγελικής Πέτρου στην Κέρκυρα από τον πατέρα της και της Φαίης Μπλάχα από τον χρυσαυγίτη Βαγγέλη Στεφανάκη είναι μονάχα όσες γυναικοκτονίες κατάφερε το φεμινιστικό κίνημα να κάνει ορατές στην δημοσιότητα, καθώς από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2019 είχαν ήδη καταγραφεί 8 δολοφονίες γυναικών στην Ελλάδα. Μέρος της κοινωνίας μίλησε για «άτυχη στιγμή», φώναξε πως είναι «έγκλημα πάθους» ή «έγκλημα τιμής», έριξε την ευθύνη της κακοποίησης και του θανάτου στα ίδια τα θύματα. Κάπως θα προκάλεσαν, κάτι θα έκαναν, κάπως η ευθύνη είναι δική τους και όχι των δολοφόνων.

Για εμάς αυτά τα σεξιστικά παραληρήματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ωμός μισογυνισμός. Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως οι τραγικές δολοφονίες αυτών των γυναικών δεν ήταν μόνο ανθρωποκτονίες, όπως το νομικό σύστημα τις ονομάζει παραγνωρίζοντας στην πραγματικότητα το κίνητρο των δραστών, αλλά ήταν ξεκάθαρες γυναικοκτονίες. Ήταν πράξεις δολοφονικής βίας, που έρχονται ως ακραία έκφανση της βαθιά ριζωμένης αντίληψης που θέλει το αρσενικό στοιχείο να υπερέχει του θηλυκού, να επιβάλλεται και να ασκεί εξουσία σε αυτό. Τα θύματα δολοφονήθηκαν επειδή αντιστάθηκαν στις σεξουαλικές ορέξεις των δραστών, επειδή παράκουσαν την πατρική αρχή, επειδή ήταν γυναίκες που δεν επιτέλεσαν τον ρόλο που η πατριαρχική, καπιταλιστική κοινωνία τους απέδωσε.
Θέλουμε να ξεριζώσουμε κάθε μορφή σεξιστικής βίας που οδηγεί στην δολοφονία μας.

Το φάσμα της σεξιστικής βίας είναι ευρύ και τις περισσότερες φορές δεν νοείται καν σαν βία αν δεν υπάρξει εμφανής σωματική κακοποίηση ή θάνατος.

Είναι η λεκτική βία: ο σεξιστικός λόγος και η κουλτούρα του βιασμού που βρίσκουμε μπροστά μας στα ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα, η εκπομπή του Λιάγκα στον ΣΚΑΪ, όπου λοιδορούσαν και χλεύαζαν φοιτήτρια του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στη βιβλιοθήκη της σχολής της. Η θύελλα διαμαρτυριών που ξεσηκώθηκε ανάγκασε σε παραίτηση μέλους της δημοτικής αρχής της Αθήνας, που συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκπομπή, δημιουργώντας την ελπίδα για την κατάργηση της κατάπτυστης εκπομπής και κάθε άλλης χυδαιότητας που προσβάλλει την υπόστασή μας. Το ίδιο στην μαζική κουλτούρα, σε αστεία, στο κοινωνικό μας περιβάλλον που μπορεί να μας υποτιμά, στον δρόμο όταν μας απαξιώνουν ως υποκείμενα.

Είναι η ψυχολογική βία: ο εκβιασμός, η τρομοκράτηση με την απειλή της κακοποίησης σε περίπτωση αντίστασης στην εξουσία του πατέρα, του συζύγου, του εργοδότη κ.ο.κ.

Είναι η σωματική βία: η σεξουαλική παρενόχληση σε όλο της το φάσμα, ο ξυλοδαρμός, ο βιασμός με σημάδια στο κορμί μας, ο βιασμός χωρίς σημάδια στο κορμί μας, η χρόνια κακοποίηση μέσα στο ίδιο μας το σπίτι από τον σύντροφο μας ή τον συγγενή μας.

Είναι η βία του καπιταλισμού: ο καπιταλισμός μας «προορίζει» για να μας εκμεταλλεύεται σε σπίτι και δουλειά, μας περικόπτει κάθε πιθανότητα ελεύθερης ώρας, αφού διαλύει κι υποχρηματοδοτεί τις κοινωνικές δομές, μας αφήνει εκτεθειμένες στη σεξιστική βία των εργοδοτών, μας εγκλωβίζει σε θέσεις ελαστικής εργασίας, μας φορτώνει τη διαιώνιση των εργατών κι εργατριών του, μας κρατά πίσω από τους άντρες στην οικονομική μας ανεξαρτησία και πρόοδο. Ο καπιταλισμός περιορίζει τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται, μας κρατά στο σπίτι σε ρόλο οικιακής δωρεάν κι αόρατης εργασίας, φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, οικονομικά εξαρτημένες, αναπαράγοντας το στερεότυπο πως μόνον εμείς μπορούμε να έχουμε αυτόν τον ρόλο. Δεν μας προστατεύει οικονομικά σε κατάσταση εγκυμοσύνης, τοκετού και μητρότητας έχοντας μεγάλο κίνδυνο απόλυσης και φτωχοποίησης.

Η διπλή καταπίεση που βιώνουμε, αυτή που καθημερινά παίρνει εκφάνσεις βίας, προκύπτει από την ταξική μας θέση και την γυναικεία μας ταυτότητα, αλλά δεν σταματά εκεί. Βία δεχόμαστε και ως μετανάστριες, ως προσφύγισσες, ως λοατκι+, ως ανάπηρες, ως μη λευκές. Είμαστε όλες μαζί σε αυτόν τον αγώνα, δεν λείπει καμία, δεν μένει καμία μόνη ποτέ και πουθενά!

Στις 25 Νοέμβρη διαδηλώνουμε κατά της βίας σε βάρος των γυναικών. Στις 8 Μάρτη απεργούμε διπλά σε σπίτι και δουλειά. Αλλά και κάθε μέρα του χρόνου διαμαρτυρόμαστε, αγωνιζόμαστε, παλεύουμε για την ενίσχυση του γυναικείου και φεμινιστικού κινήματος που θα δώσει τέρμα στη βία κατά των γυναικών με συντονισμένους αγώνες.

_Διεκδικούμε την κοινωνική προστασία σε κάθε πτυχή της ζωής μας. κάλυψη των κοινωνικών αναγκών με δωρεάν, δημόσιες κι αναβαθμισμένες δομές.
_Απαιτούμε κατάλληλες και επαρκείς δομές στήριξης προς τις γυναίκες, θύματα βίας και επιζήσασες από την πολιτεία.
_Αποτελεσματική νομική στήριξη, αλλά και μακρόχρονη αρωγή στις γυναίκες που απειλείται ή καταστρέφεται η ζωή τους λόγω βίας.
_Βάζουμε ένα τέλος σε κάθε μορφή έμφυλης διάκρισης και στη σεξιστική βία από όπου και αν προέρχεται. Όχι άλλες γυναικοκτονίες.
_Καμιά δεν είναι μόνη, όπλο μας η αλληλεγγύη, η συλλογική οργάνωση, ο αγώνας στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά.

Μία από μας: Οι γυναικοκτονίες του 2019
Νοέ 25 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ
[:el]Μία από μας: Οι γυναικοκτονίες του 2019[:]
Νοέ
27
Τε
ΟΙ ΚΑΤΙΝΕΣ ΜΟΥ – ΠΡΟΒΟΛΗ @ ΡΟΜΑΝΤΖΟ
Νοέ 27 @ 7:00 μμ – 10:00 μμ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΄΄ΟΙ ΚΑΤΙΝΕΣ ΜΟΥ’’                

Σκηνοθεσία   Μενίκη Βίλμα       2019   Διάρκεια 74’.

ΠΡΟΒΟΛΗ στις 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Αναξαγόρα 3 , Ομόνοια), στις 19.00 μ.μ.

Το ντοκιμαντέρ αφορά την ιστορία της Αυτόνομης Ομάδας Γυναικών Θεσσαλονίκης, που έδρασε στην πόλη από το 1985-1995. Συναντηθήκαμε 16 χρόνια μετά από τη τελευταία μας συνάντηση και ακολούθησαν άλλες δύο συναντήσεις έως το 2018.

Συμμετέχουμε  γυναίκες, μέλη και φίλες της ομάδας , οι οποίες συνεργαστήκαμε με διάφορους τρόπους. Ξετυλίγουμε το κουβάρι της ιστορίας της ομάδας, μέσα από προσωπικές αφηγήσεις, φωτογραφίες και άρθρα της εποχής.

Γυναίκες που τώρα πια είμαστε σε άλλες θέσεις, ηλικίες, ρόλους, με διαφορετικές πορείες τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στην πολιτική μας διαδρομή. Και με διαφορετικά επαγγέλματα.

Το 2011, συναντηθήκαμε  με πολύ χαρά και μεγάλη αγωνία. Αγκαλιές, συγκίνηση, απορία, αμηχανία, τρακ, τρυφερότητα και νοσταλγία. Αυτό ήταν το έναυσμα για να δημιουργηθεί το ντοκιμαντέρ.

Προς αποφυγήν της ΛΗΘΗΣ………………..και τέρψιν της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Οι κυριότερες δράσεις της ομάδας μας ήταν :

  • Η δημιουργία της SOS γραμμής για κακοποιημένες και βιασμένες γυναίκες που λειτουργούσε καθημερινά 5-8μ.μ. (1991-1995).
  • Η έκδοση του φεμινιστικού περιοδικού Κατίνα με 7 τεύχη
  • Η πραγματοποίηση του 1ου φεστιβάλ Γυναικών, όπου επιτρεπόταν η είσοδος μόνο σε γυναίκες με καλεσμένη την Ολλανδή συγγραφέα Άνια Μέυλεμπελτ και την συνθέτρια Νένα Βενετσάνου (1987).
  • Ομάδα αυτογνωσίας και αυτοανάλυσης
  • Εκδήλωση στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος με θέμα την γυναίκα και τον πόλεμο
  • Συνεργασία με τοπικούς φορείς, γιατρίνες/γιατρούς, δικηγορίνες/δικηγόρους, πανεπιστημιακές/κούς (Ομάδα Γυναικείων Σπουδών).
  • Διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων –κινηματογραφικές προβολές, αφιερώματα, μουσικές συναντήσεις, πάρτυ.
  • Διαμαρτυρίες και δημόσιες πορείες στην πόλη.
  • Ραδιοφωνική εκπομπή.

Αλλάξαμε εμείς οι ίδιες; Μας άλλαξε κάτι, σιωπήσαμε,  πως πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια εκτός ομάδας; Υπάρχουν σημάδια, ίχνη στην ζωή μας από  την συμμετοχή μας στο αυτόνομο γυναικείο κίνημα; Ας πορευτούμε μαζί σε αυτό το ντοκιμαντέρ, να απολαύσουμε την διαδρομή της …Κατίνας!!

Μουσική του ντοκιμαντέρ :

Νένα Βενετσάνου, Χριστίνα Κυριακίδου, πολυφωνικό γυναικείο γκρουπ Stringless, Barbara Strozzi.

Το ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσ/νίκης του 2019, στα Γρεβενά, στην Χίο, στην Κομοτηνή, στην Κοζάνη, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην ταινιοθήκη της Ελλάδας και στο Σπλιτ της Κροατίας.

Τρέιλερ του ντοκιμαντέρ

https://www.youtube.com/watch?v=-_GiOP2brqc

Νοέ
29
Πα
Εκδήλωση: Διεθνής Φεμινιστική Απεργία @ Νομική Σχολή ΕΚΠΑ
Νοέ 29 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
[:el]Εκδήλωση: Διεθνής Φεμινιστική Απεργία[:] @ Νομική Σχολή ΕΚΠΑ
Δεκ
2
Δε
«Η Κοινωνία Μπροστά στις Ευθύνες της: θηλυκτονία και γυναικοκτονία» @ Α΄ Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιθέας του Δήμου Π. Φαλήρου
Δεκ 2 @ 6:30 μμ – 9:00 μμ
[:el]«Η Κοινωνία Μπροστά στις Ευθύνες της: θηλυκτονία και γυναικοκτονία»[:] @ Α΄ Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιθέας του Δήμου Π. Φαλήρου

Πρόσκληση
Με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου, Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σας καλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Δημοτική Παράταξη Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Π. Φαλήρου – Πόλη για Όλους και όλες, με θέμα :

«Η Κοινωνία Μπροστά στις Ευθύνες της:
Συζητάμε για την θηλυκτονία και τη γυναικοκτονία»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στο Α΄ Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιθέας του Δήμου Π. Φαλήρου (Μιλτιάδου και Ναυπλίου). Ώρα 18.30.

Χαιρετισμοί:
Φωτεινή Κούβελα, τ. Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων
Κώστας Μερκουράκης, Υποψήφιος Δήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης
Ομιλήτριες:
Μαρία Γκασούκα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: «Παλιά ιστορία σε σύγχρονα πλαίσια: θηλυκτονία/γυναικοκτονία»
Σοφία Βαγενά, επικεφαλής της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών, μέλος Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας & μέλος Δ.Σ της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, με θέμα: «Ο ρόλος της Αστυνομίας στην πρόληψη εγκλημάτων έμφυλης βίας».
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κατερίνα Λίτινα, Δημοτική Σύμβουλος Π.Φαλήρου

Ακολουθεί συζήτηση

Δεκ
5
Πε
Απαγορευμένοι κήποι – βιβλίο της Νεσέ Γιασίν @ Στοά του Βιβλίου
Δεκ 5 @ 1:00 μμ – 2:30 μμ

Η πολυβραβευμένη Toυρκοκύπρια συγγραφέας και πανεπιστημιακός Νεσιέ Γιασίν θα βρίσκεται στην Αθήνα από την Πέμπτη 5/12 για την παρουσίαση του βιβλίου της στα ελληνικά Απαγορευμένοι κήποι (μτφρ. Αγγελική Δημουλή, εκδ. Βακχικόν 2019).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό στην Αίθουσα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα), στις 13:00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια Τουρκικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, η Πωλίνα Λάμψα, διεθνολόγος και μέλος του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ και ο Πάνος Τριγάζης, πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό και μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος του BBC Παύλος Ναθαναήλ.

Ο ποιητής Θανάσης Βαβλίδας θα διαβάσει ποιήματα από την έκδοση.

« Η Βία κατά των Γυναικών» – Ένωση Γυναικών Ελλάδος @ ΜΕΛΙΝΑ - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
Δεκ 5 @ 5:00 μμ – 8:00 μμ
[:el]« Η Βία κατά των Γυναικών» - Ένωση Γυναικών Ελλάδος[:] @ ΜΕΛΙΝΑ - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Το Παράρτημα Αθηνών της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος (E.Γ.Ε.) σας προσκαλεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στις 5 μμ στην εκδήλωση με θέμα :
                  « Η Βία κατά των Γυναικών» .
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων  « ΜΕΛΙΝΑ » οδός Ηρακλειδών 66Α και Θεσσαλονίκης.
(Στάση Μετρό Κεραμεικός).
Ομιλήτριες :
 • Ντένα Λογιάδου, Πρόεδρος Πανελλαδικού ΕΓΕ  με θέμα:
 «Νομοθετικό Πλαίσιο . Μέτρα – Δράσεις  -Προτάσεις ».
• Μαρία Στρατηγάκη , Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παντείου , με θέμα :
«Έμφυλη βία -Ενδοοικογενειακή βία : Ένα έγκλημα με παγκόσμιες διαστάσεις και πολλαπλές μορφές»
 • Πηνελόπη Πετροπούλου,  Αντιπρόεδρος παραρτήματος Αθηνών ΕΓΕ , με θέμα :
«Γυναικοκτονίες ».
   Συντονίστρια :
  • Ζέφη  Δημαδάμα ,
    Πρόεδρος παραρτήματος Αθηνών.
Θα προβληθούν σποτ της ΕΕ για τη βία κατά  των γυναικών και η Κα Δημαδάμα θα αναφερθεί στις σύγχρονες πολιτικές και δράσεις για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο .
Την εκδήλωση θα κλείσει η τραγουδίστρια
Νάντια Καραγιάννη.
Στο πιάνο η Ελένη Ζαχαροπούλου , μέλος του ΠΔΣ  ΕΓΕ  .