ΗΠΑ: Μαθητές στηρίζουν το δικαίωμα καθηγήτριάς τους στην ιδιωτική ζωή

Μία ημέρα, ένας 16χρονος μαθητής σχολείου στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκε το σύντομο διάστημα κατά το οποίο η καθηγήτριά του απουσίαζε από την αίθουσα για να αρπάξει το κινητό της. Μεταξύ των φωτογραφιών που ήταν αποθηκευμένες σ’ αυτό υπήρχε και μία στην οποία η 33χρονη Λέι Αν Άρθουρ απεικονιζόταν γυμνή. Ο μαθητής, όχι μόνο αναπαρήγαγε και μοίρασε σε συμμαθητές και συμμαθήτριές του την εν λόγω φωτογραφία, αλλά δεν δίστασε να αναρτήσει και ένα αντίγραφό της στο ερμάριο της άτυχης εκπαιδευτικού. Η επίμαχη φωτογραφία, όπως γράφουν οι Νιου Γιορκ Τάιμς, ήταν ένα αυστηρά προσωπικό δεδομένο, καθώς είχε ως μοναδικό αποδέκτη τον σύζύγο της καθηγήτριας, με αφορμή τη λεγόμενη «γιορτή των ερωτευμένων» στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η διεύθυνση του σχολείου πρόσφερε στην κυρία Άρθουρ «την δυνατότητα να παραιτηθεί», όπως και έπραξε, διαφορετικά, όπως την ενημέρωσε, θα έπρεπε να διενεργηθούν οι «δέουσες διαδικασίες». Σχεδόν αμέσως, όμως, στο πλευρό της κυρίας Άρθουρ βρέθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριές της, ξεκινώντας μια εκστρατεία με στόχο την επαναπρόσληψή της και καταφέρνοντας, έως σήμερα, να συγκεντρώσουν σχεδόν 8.000 υπογραφές.

Καταγγέλλοντας μία κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, οι μαθητές τονίζουν σε κείμενό τους πως «προσωπικές φωτογραφίες αποκτήθηκαν παράνομα από έναν μαθητή και εστάλησαν σε άλλους μαθητές του σχολείου. Αφότου (η εκπαιδευτικός) απομακρύνθηκε από τους χώρους του σχολείου, μείναμε με την εντύπωση ότι εξαναγκάστηκε, ή ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραιτηθεί».

«Δυστυχώς το ζήτημα της ιδιωτικής μου ζωής δεν λαμβάνεται υπόψη», δήλωσε από την πλευρά της η κυρία Άρθουρ, επιβεβαιώνοντας ότι πιέστηκε από τη διεύθυνση του σχολείου να υποβάλλει την παραίτησή της. Όσον αφορά τον ανήλικο δράστη της κλοπής, η δασκάλα του εμφανίζεται μεγαλόψυχη. «Είναι 16 χρονών. Θα πάρει λανθασμένες αποφάσεις. Όλοι κάνουμε λάθη όταν είμαστε 16 ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσδιορίζοντας μάλιστα ότι έχει συγχωρήσει τον νεαρό μαθητή της, ο οποίος πάντως παραμένει ατιμώρητος για την αδιάκριτη πράξη του.

πηγή:tovima.gr