Η Τατιάνα Στεφανίδου στη φυλακή?

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Φυσικά, όποιος ή όποια καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς των Χρυσαυγιτών και ακόμα περισσότερο τους ταμπουκισμούς των δικαζόμενων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κινδυνεύει. Είτε να τον ή την σπάσουν στο ξύλο κάποια νύχτα, είτε να της κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και να την ψάχνει η αστυνομία για αυτόφωτο αδίκημα. Έτσι έγινε με την Τατιάνα Στεφανίδου, που έδειξε το βίντεο με την επίθεση των χρυσαυγιτών στο σχολείο του Περάματος, και αποκάλεσε τραμπούκο τον υπόδικο Λαγό.

Αυτούς τους Χρυσαυγίτες που έκαναν την επίθεση στο σχολείο με τα προσφυγόπουλα, που δεν δικαιούνται σχολικής μόρφωσης, σύμφωνα με τους ρατσιστές, δεν βρέθηκε καμιά αστυνομία, κανένας εισαγγελέας να τους παραπέμψει με αυτόφωτο αδίκημα, είτε να τους στείλει πίσω στη φυλακή γιατί έσπασαν την απαγόρευση της συμμετοχής σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Δεν φοβούνται λοιπόν οι Χρυσαυγίτες, γιατί υπάρχει συναίνεση να πηγαίνουν στα νησιά με τους κυβερνητικούς σε εθνικιστικές φιέστες, να κυκλοφορούν όπου θέλουν παρά την απαγόρευση, να τραμπουκίζουν και να δέρνουν είτε αυτοί είτε οι “συνεργάτες” τους… Πρέπει όμως να φοβηθούν το λαϊκό κίνημα, γιατί ο φασισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία κάθε κοινωνίας που τον ανέχεται ή που συμπαρατάσσεται με τις εγκληματικές ιδέες και πράξεις τους.

Τώρα η Τατιάνα, αν καθόταν στο στούντιό της και έκανε την εκπομπή της όπως κάθε μέρα, και αν έμπαινε η αστυνομία η οποία είχε κυκλώσει το χώρο με οχήματα για να την συλλάβει μέσα από την εκπομπή, και αν πήγαινε φυλακή και δεν ζητούσε απελευθέρωση, θα γινόταν ένα κίνημα για την απελευθέρωσή της, κι αυτό θα συγκλόνιζε κάποιους μικρόνοες που φοβούνται τα παιδάκια που ήρθαν από τους πολέμους και θέλουν να μάθουν και γράμματα.

Κρίμα που δεν το σκέφτηκε έτσι, αλλά μπράβο που τους κατάγγειλε.

Και θα ξεχάσουμε για λίγο τον άκρως εμπορικό και συχνά προσβλητικό χαρακτήρα των εκπομπών της, γιατί αυτή η καταγγελία της φασιστικής συμμορίας του Λαγού και των ομοίων του, ήταν δύναμη.