Να αποσυρθεί η σεξιστική διαφήμιση του Τζάμπο που προτρέπει στη βία

Πόσες συζυγοκτονίες, πόσοι βιασμοί, πόση καθημερινή βία κατά των γυναικών χρειάζονται για να κινητοποιηθεί η κοινωνία εναντίον των σεξιστικών διαφημίσεων, και μάλιστα αυτής της τελευταίας από την επιχείρηση Τζάμπο, που προτρέπει στη βία;

Χτύπα, χτύπα σαν άντρας” καταλήγει η αποκρουστική πασχαλινή διαφήμιση, στην οποία μάλιστα, δυστυχώς, πρωταγωνιστεί μια γυναίκα, η τραγουδίστρια Άντζελα Δημητρίου, η οποία και εκφέρει αυτή τη φράση.

Το “αστειάκι” της διαφήμισης περικλείνει τα αρχέτυπα του “ανδρισμού”, στην πιο πρωτόγονη μορφή τους, με την ελπίδα προφανώς της επιχείρησης να “πρωτοτυπήσει”, να “αποενοχοποιήσει” τις κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι στη βία κατά των γυναικών, και να επαναφέρει την κοινωνία σε έναν πιο “σύγχρονο” και μεταμοντέρνο στοχασμό πάνω στις ερωτικές σχέσεις και τη “λυτρωτική” λειτουργία της βίας. Και φυσικά με την ελπίδα να κερδίσει μεγαλύτερο μέρος της αγοράς και των πασχαλινών κερδών.

Εμείς που αγωνιζόμαστε κάθε μέρα κατά της έμφυλης βίας που αποτελεί μάστιγα για τις γυναίκες όπου γης, για την αξιοπρέπεια των γυναικών, για ισότιμες σχέσεις και για την ισότητα των δύο φύλων βρίσκουμε κάθε τόσο μπροστά μας την επιστροφή των παλιών δογμάτων, μεταξύ σοβαρού και αστείου, και την γυναίκα που ωθεί τον άντρα στη βία που θα λυτρώσει τον ματαιωμένο έρωτα.

Καλούμε σε μποϊκοτάζ της επιχείρησης που τόλμησε να εξευτελίσει τις γυναίκες, και μάλιστα με τόσο κραυγαλέο τρόπο, μέχρι να αποσύρει την διαφήμιση.

Φεμινιστική συλλογικότητα ΤΟ ΜΩΒ

website: tomov.gr