Θλιβερό επεισόδιο προπηλακισμού σε φεμινιστική συγκέντρωση

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Μωβ, 19-10-17

Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τον προπηλακισμό της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή, κατά το κλείσιμο της συγκέντρωσης της 17ης Οκτωβρίου, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από την καμπάνια “Έκτρωση-Οι γυναίκες αποφασίζουν”.

Επρόκειτο για μια δημόσια συγκέντρωση, στην οποία καλούνταν όσες ενδιαφέρονται για το θέμα της έκτρωσης και για την ενδυνάμωση της καμπάνιας. Η Αφροδίτη Σταμπουλή πήρε το λόγο όπως είχαν κάνει και πολλές άλλες πριν από αυτήν, για να μιλήσει για τα κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και για την πιθανότητα να ενταχθεί η αντισύλληψη και η αγωγή υγείας σ’ αυτά. Άτομο από το ακροατήριο ρώτησε αν έχει καμιά σχέση με το κράτος, και η ίδια απάντησε ότι είναι βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο καταγγελιών για την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της, και κάποιες/κάποιοι της είπαν οργισμένες να φύγει από την αίθουσα, και αν δεν φύγει μόνη της θα φύγει σηκωτή.

Η καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής την οποία η ίδια εκφράζει είναι βέβαια κατανοητή, σε όποιους τόνους η καθεμία και ο καθένας κρίνουν κατάλληλους, αλλά η αποπομπή και οι απειλές δεν αποτελούν φεμινιστική πρακτική και θέλουμε με αυτή την ανακοίνωση να την καταδικάσουμε.

Ευτυχώς κάποια άλλα άτομα στην αίθουσα είχαν διαφορετική άποψη, μαζί και τα λίγα μέλη του Μωβ που είχαν απομείνει.

Ευχόμαστε τέτοια περιστατικά να μην επαναληφθούν, και το Μωβ θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να εκλείψουν τέτοιες συμπεριφορές, όχι μόνο εναντίον μελών του, ένα από τα οποία είναι η Αφροδίτη Σταμπουλή, όχι μόνο για το καλό της συγκεκριμένης δραστηριότητας, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό των δημοκρατικών μας παραδόσεων.