Φιλιππίνες: Οι γυναίκες αντιστέκονται στον μάτσο δικτάτορα

Μετά την πρωτοφανή εντολή του μάτσο δικτάτορα Ντουέρτε “πυροβολήστε τις αντάρτισσες στα γεννητικά όργανα” οι  γυναίκες στη μεγάλη χώρα των Φιλιππίνων, με τα 103 εκατομμύρια κατοίκους, ξεσηκώνονται με μαζικές διαμαρτυρίες.

Φωτογραφία από τη διαδήλωση της 14ης Φεβρουαρίου στη Μανίλλα. Η πρώτη φωτογραφία δείχνει ομοίωμα του δικτάτορα που του κόβουν τη γλώσσα. Και οι τρεις φωτογραφίες από το fb του κόμματος Gabriela Wome’s Party

Ανακοίνωση του Κόμματος Γυναικών Γκαμπριέλα, μετά τις φρικτές δηλώσεις, στις 13-2-18:

Για τη δικαιολογία που ανακοίνωσε ο Harry Roque σχετικά με τη δήλωση του προέδρου Ντουέρτε να πυροβολούνται οι αντάρτισσες του  NPA guerillas στο αιδοίο:

Ο Harry Roque, εκπρόσωπος του προέδρου, έβγαλε μια γελοία δικαιολογία, που δεν μπορεί όμως να καλύψει την αντιγυναικεία λογοδιάρροια του Ντουέρτε, που έχει εξοργίσει τις γυναίκες και πολλές ομάδες σε όλη τη χώρα και τον κόσμο όλο. Είναι μια γελοία δικαιολογία της αντιπροεδρικής,  ανήθικης και αντιγυναικείας υπεράσπισης της βίας κατά των γυναικών από τον Ντουέρτε.

Είτε την πάρουμε κυριολεκτικά είτε όχι, η εντολή του Ντουέρτε “πυροβολήστε τις στο αιδοίο” αποτελεί καθαρή απόδειξη της μάτσο-φασιστικής νοοτροπίας του, και αποτελεί μια κραυγαλέα σφραγίδα αποδοχής αυτών των βάρβαρων πράξεων στις οποίες προβαίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις των Φιλιππίνων (AFP), τις οποίες συγκάλυπτε και κρατούσε μυστικές.

Θα υπενθυμίσουμε στον Roque και στον Πρόεδρο ότι το 2011, δύο αντάρτισσες του ΝΡΑ που σκοτώθηκαν από κρατικές δυνάμεις, βρέθηκαν χωρίς τα παντελόνια τους και με το εσώρουχο σκισμένο στον καβάλο.

Ο στρατός αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά τώρα που έχουν το πράσινο φως από τον πρόεδρο, μπορεί κάλλιστα να παραδεχτούν αυτά τα γεγονότα και μάλιστα να ζητήσουν και βραβείο από τον φασίστα αρχηγό τους.

Ο Roque πρέπει επίσης να γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία της δήλωσης του προέδρου, καθώς ο πρώην δικηγόρος των θυμάτων της σφαγής του Ampatuan είπε ότι, ένας μάρτυρας δήλωσε ότι οι γυναίκες θύματα γδύθηκαν και είχαν πυροβοληθεί στα γεννιτικά τους όργανα, ενώ βασικά τμήματα είχαν αποκοπεί με μαχαίρι.

Το ίδιο το  στόμα του προέδρου αποτελεί όπλο πολέμου. Πάντα υποφέρει από λογοδιάρροια και εκβάλλει σεξιστικές παρατηρήσεις. Τέτοιες δηλώσεις υπονομεύουν τον ίδιο τον ιστό της κοινότητάς μας και της κοινωνίας μας.

Αύριο, 14 Φεβρουαρίου, η Γκαμπριέλα θα ηγηθεί μιας μαζικής χορευτικής διαμαρτυρίας για να αμφισβητήσει σοβαρά τις μισογύνικες παρατηρήσεις του προέδρου, στο πλαίσιο της καμπάνιας  One Billion Rising (ένα δισεκατομμύριο ξεσηκώνονται). Ο Ντουέρτε να περιμένει εξαγριωμένα αιδοία να αποκηρύσσουν οργισμένα τον ματσο-φασισμό του. Συμβουλεύουμε αυτό το καθεστώς να υπολογίζει σοβαρά και κυριολεκτικά την οργή των αιδοίων, των γυναικών και του έθνους. #

Η EVE ENSLER, συγγραφέας του έργου “Αιδοίου μονόλογοι”, έγραψε: “Πρέπει να ξεσηκωθουμε και να ενωθούμε με τις αδελφές μας στις Φιλιππίνες. Ο φαίστας δολοφόνος μισογύνης Ντουέρτε κάλεσε ανοιχτά να πυροβολούνται οι γυναίκες μέλη του ΝΡΑ στα αιδοία τους. Αυτή είναι μια αιματηρή ύβρις  και πρέπει όλες μας να ξεσηκωθούμε για να παλέψουμε αυτόν τον αιματοβαμμένο τύραννο. Θυμηθείτε ότι ήταν το αρχιαρπακτικό της Αμερικής αυτός που έδωσε το θάρρος στον Ντουέρτε κατά το τελευταίο του ταξίδι, και αμέσως μετά από αυτό που οι διαφωνούσες και τα μέλη της αντίστασης, νεαρές γυναίκες του One Billion Rising, δολοφονήθηκαν και άλλες εξαφανίστηκαν. Πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυες με την Γκαμπριέλα και όλες τις αδελφές και τους αδελφούς μας να ξεσηκωθούμε ενάντια στην Ματσο Τυραννία στις Φιλιππίνες”.