Installations “Peace vs Piece”-“Shifting Inheritance” & A kite for Palestine στη μνήμη της Άντζελας

Κατηγορία: Εκδήλωση
Πότε: 24/09/2021 7:00 μμ

https://www.facebook.com/events/278769027054166

Στο πλαίσιο της έκθεσης SHIFTING INHERITANCE «Πίπτουσα Κληρονομιά» της Nora Adwan, εικαστικής καλλιτέχνιδας από τη Γάζα της Παλαιστίνης η οποία τώρα ζει και εργάζεται στο Bergen της Νορβηγίας (https://www.facebook.com/events/532499271156358):

1) 19:00-19:30 Προβολή της εγκατάστασης “Peace vs Piece“ της Αλεξίας Τσούνη που περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και αντικείμενα από το ομώνυμο ντοκιμαντέρ της FemArtAct με την υποστήριξη του Μωβ. Το έργο παρουσιάζει τη σκληρή καθημερινότητα αλλά και την αντίσταση και την αλληλεγγύη των Παλαιστινίων γυναικών στην κατακερματισμένη ιστορική πόλη της Χεβρώνας, με τη νεκρή ζώνη στην καρδιά της πόλης και τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς (https://femartact.gr/?p=185).
2) 19:30-20:00 Προβολή της πολύγλωσσης εγκατάστασης των τριών βιντεοπροβολών του έργου “SHIFTING INHERITANCE / Πίπτουσα Κληρονομιά” της Παλαιστίνιας Nora Adwan που πραγματεύεται την κληροδότηση του τραύματος των προσφύγων. Η παραγωγή και η παρουσίαση του έργου είναι από την εταιρεία Balkaniko για τον πολιτισμό (https://balkaniko.org/).
3) 20:00-20:45 Συζήτηση για την κατάσταση σήμερα και τη διεθνή αλληλεγγύη με την Αλεξία Τσούνη, τη Nora Adwan, την Youth Against Settlements (διαδικτυακή σύνδεση με Χεβρώνα), την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος (Αμπούασαμπε Μωχάμετ), το BDS Greece, τη Διεθνή Αμνηστία (Αρετή Ανδρώνη), το Μωβ (Σίσσυ Βωβού) και τα Νέα από την Παλαιστίνη.
4) 20:45-21:30 Αφιέρωμα “A kite for Palestine / Ένας χαρταετός για την Παλαιστίνη” στη μνήμη της Άντζελας Ιωαννίδου. Βίντεο από τη δράση των FemArtAct, Youth Against Settlements και Νέα από την Παλαιστίνη με συνθήματα Open Shuhada street! Free Palestine! BDS! στη μνήμη της αγαπημένης μας Άντζελας Ιωαννίδου, και άλλα βίντεο και φωτογραφίες από την πολύπλευρη δράση της σε καμπάνιες, πρωτοβουλίες, ομάδες και αλληλέγγυα σχήματα: Νέα από την Παλαιστίνη, BDS Greece, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, πόλη Κ, OMNIATV κ.α.

* Οι ώρες στο πρόγραμμα θα τηρηθούν αυστηρά.

Ευχαριστούμε θερμά τον φιλόξενο χώρο τέχνης o.art.ath (https://oartath.gr/) ο οποίος λειτουργεί ως gallery, διοργανώνει εργαστήρια τέχνης στους τομείς της φωτογραφίας, του κινηματογράφου, του video, της ζωγραφικής και του σύγχρονου χορού, και φιλοξενεί σχετικές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Διεύθυνση: Σποράδων 36, ΤΚ 11361, Κυψέλη, Αθήνα.